Новость подробно
24 июня 2022 г.

Олімпійський день у Львові за участю регбістів та пауерліфтерів Донеччини

21 червня на стадіоні «Юність» у місті Львів відбулося спортивне свято «Олімпійський день», традиційно присвячене дню заснування Міжнародного олімпійського комітету.

Учасниками заходу стали регбісти та пауерліфтери з Донецької області, які змушені були залишити свої домівки через російську збройну агресію проти України. Олімпійські принципи єдності, дружби та підтримки показали свою силу в дії – так, сьогодні спортсмени зі Сходу держави, отримавши прихисток на її Заході, можуть у безпечних умовах продовжувати свої заняття та готуватися до нових змагань.

Відкрите тренування відвідали: начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації, перший заступник голови Відділення НОК України в Донецькій області Володимир Мицик, начальник управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації Роман Хім’як, перший заступник голови Відділення НОК України у Львівській області Юрій Майборода, заступник голови Відділення НОК у Львівській області, голова Львівського регіонального відділення Олімпійської Академії України Оксана Вацеба, тренер національної юніорської збірної України з регбіліг, майстер спорту Ігор Юркін, тренер-викладач з пауерліфтингу, тренер багаторазового чемпіона світу Олексія Бичкова Альона Бичкова, гравець регбійного клубу «Сокіл», волонтер Валентин Корчак.

Для учасників свята прозвучали вітальні слова від президента Національного олімпійського комітету України, Олімпійського чемпіона Сергія Бубки та побажання від почесних гостей ставати сильнішими й згуртованішими заради мирного майбутнього.

«Дякуємо нашим друзям зі Львівщини, які завжди є гостинними до спортивної спільноти Донеччини, - сказав у своєму зверненні Володимир Мицик. - Зокрема, ми щиро вдячні за теплий прийом у Львові наших регбістів із міст Покровськ та Селидове – сподіваємося, це додасть їм сил і наснаги до нових спортивних вершин. Упевнений, що завдяки спільним зусиллям цінності олімпізму стануть базовими у вихованні підростаючого покоління та консолідуючими для всіх українців! А на міжнародних змаганнях ми всі разом радітимемо перемогам спортсменів під прапором України».

У відкритому тренування з регбі, що провели наставники Валерій Мацюк, Наталія Козачук, Ярослав Бобик і Володимир Лисенко, пліч-о-пліч проявили свої здібності вихованці регбійних клубів «Сокіл» (Львів) та «Твердий знак» (Донецька область), Львівської обласної ДЮСШ.

Тренери розповіли спортсменам про основну ідею проведення цьогорічного Олімпійського дня в Україні та головні олімпійські принципи, відзначивши миротворчу та об’єднуючу силу спорту. Для юних і дорослих регбістів окремо провели цікаві призові конкурси. Зосередженість на тренуванні й водночас тепла дружня атмосфера протягом заходу подарували дітям такий важливий сьогодні позитивний емоційний заряд.

На завершення спортивного свята учасники отримали дипломи, підписані олімпійцями Томасом Бахом і Сергієм Бубкою, футболки та енциклопедичні видання від НОК України, а також подарунки від федерацій регбі Львівщини та Донеччини – регбійки і солодощі.

Управління фізичної культури та спорту ДонОДА

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 сентября 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Видео галерея к новости «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Національна чоловіча збірна України з регбі-15 провела перше тренування перед суботнім матчем зі збірною Швеції
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области