Новость подробно
23 марта 2023 г.

Денис ПРІМУШЕНЕЦЬКИЙ: «Перша спроба у складі збірної України – це незабутнє відчуття»

Регбіст одеського «КРЕДО» та національної збірної України Денис Прімушенецький у ексклюзивному інтерв’ю Rugby.od.ua розповів про останні матчі чемпіонату Європи у дивізіоні «Trophy», а також про свою дебютну спробу у складі головної команди країни.

– Денисе, перш за все, вітаю із перемогою у грі зі Швецією. Але про це згодом. Збірна України завершила чемпіонат Європи у дивізіоні «Trophy». 11 березня команда зіграла проти Швейцарії. Як тобі цей поєдинок, чого не вистачило для здобуття більш позитивного результату?
– Дякую! Ви знаєте, як на мене, наша збірна провела достатньо непоганий матч проти Швейцарії, зважаючи на те, що в Україні зараз війна, чемпіонат не проводиться з 2021 року, гравці у різних фізичних кондиціях та без ігрової практики. Користуючись нагодою, хотілося б подякувати тренерський штаб, менеджера збірної, партнерів по команді за те, що у такий важкий час вдалося зібрати нас, провести хороші збори. Було дуже приємно побачити хлопців після довгої паузи. Ну і, звичайно, для мене честь – бути частиною збірної України, як, власне, для всіх, хто захищає її кольори на міжнародній арені.

– У матчі зі Швейцарією ти вийшов на поле ближче до закінчення другого тайму. Звичайно, неприємно, що програли, але які були відчуття, емоції у тебе?
– Можу сказати, що попри поразку, отримав задоволення від гри, хочу подякувати тренерському штабу за те, що мені випала можливість вийти на поле. Які були відчуття та емоції? Їх дуже важко передати словами. Вдягати форму збірної України дуже приємно та почесно, отже, я дуже задоволений!

– Як проходив тиждень підготовки до останньої гри сезони – зі Швецією?
– Після матчу зі Швейцарією був зроблений детальний аналіз гри, у нас було трохи менше тижня до протистояння зі Швецією. Протягом усього цього часу ми серйозно працювали на тренуваннях, проводили роботу над помилками. Мета була одна – виграти другий поєдинок весняної частини, потішити українців, які слідкують за регбі. На щастя, все вдалося, ми закономірно, за грою перемогли шведів!

– Відчував підтримку українських вболівальників, які не лише дивилися трансляції, а й відвідали матчі у Хорватії?
– Так, звичайно, я відчував підтримку від українців – як на відстані, так і з трибун стадіонів у Загребі та Спліті. Загалом, було дуже приємно поїхати на збори, зіграти у двох матчах чемпіонату Європи. А ще чудово те, що ми з Русланом Радчуком та Романом Кулаківським, як тренери дитячої регбійної школи, могли на зборах у вільний час поговорити ще й про розвиток дитячого регбі в Одесі.

– Давай до гри зі Швецією. Ти провів на полі більше часу, ніж у матчі зі Швейцарією. Як себе почував? Все вдавалося?
– В обох випадках почувався чудово, дуже радий тому, що взяв участь у обох матчах. Не можу сказати, що все виходило на сто відсотків, але, сподіваюся, моя гра сподобалася тренерському штабу та тим, хто вболівав за нас. У будь-якому випадку, я збираюся працювати над собою у майбутньому, аби продовжити виступати за національну збірну України.

– Звичайно, не можу не запитати тебе про твою дебютну спробу у складі національної збірної України! Розкажи про неї!
– Перш за все, хотілося б відзначити те, що на полі нас п’ятнадцять, у нас чудовий колектив, який робить важку роботу. Щодо спроби – був наш стаціонар, наша потужна схватка організувала тиск на суперника, тому мені залишалося зробити лише останній «штрих» – приземлити м’яч у заліковій зоні. Я це і зробив! (посміхається) Звичайно, для мене це – незабутні відчуття, бо це – перша моя спроба у складі національної збірної України! Вдвічі приємніше й від того, що ми перемогли у тому матчі зі Швецією.

– Що скажеш про гру інших одеситів?
– Дуже приємно, що усі, хто потрапив до заявки на матчі, у підсумку взяли участь у поєдинках зі Швейцарією та Швецією, отримали практику та принесли користь збірній України. Ну і дуже приємно, що навіть під час війни ми можемо виїжджати за кордон та представляти нашу країну на чемпіонаті Європи.

rugby.od.ua

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
21 июня 2024 г.
Регбісти Збірної Харківської області – володарі золотих медалей чоловічої Суперліги з регбі-7 сезону 2024 року!

Видео галерея к новости «Регбісти Збірної Харківської області – володарі золотих медалей чоловічої Суперліги з регбі-7 сезону 2024 року!».

30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

 
Збірна Харківської області – чемпіон України з регбі-7 2024 року серед чоловічих команд Суперліги!
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области