Новость подробно
17 февраля 2023 г.

ВАЛЕНТИН ПОРОХОНЧУК: «ДО ОСТАННЬОГО НЕ ХОТІЛОСЯ ВІРИТИ У ТЕ, ЩО В УКРАЇНІ ПОЧАЛАСЯ ПОВНОМАСШТАБНА ВІЙНА»

Регбіст одеського «КРЕДО» та національної збірної України Валентин Порохончук не належить до числа людей, які охоче роздають інтерв’ю, але він все розповів Rugby.od.ua про те, як прожив цей рік повномасштабної війни в Україні.

– Валентине, вітаю тебе з 31-річчям. Як настрій? Як відзначав день народження?
– Дякую. Настрій у мене позитивний, попри все. День народження відзначав скромно, у родинному колі. Гадаю, зараз не до бурхливих святкувань…

– Ми спілкуємося з нашими регбістами та тренерами, дізнаємося про те, як вони пережили 2022 рік. Отже, скажи, яким для тебе, твоєї родини був минулий рік?
– Минулий рік, як і у всіх українців, був дуже важким, страшним, але ми пережили його з надією на краще, намагалися мислити оптимістично і налаштовуємося на позитив.

– Скоро – річниця з дня початку повномасштабної війни в Україні. Пригадай 24 лютого минулого року… Як і де зустрів ці трикляті вибухи, про що думав тоді?
– Згадувати той день, звичайно, не хочеться, він розділив наше життя на «до» та «після». Повномасштабну війну зустрів удома, коли збирався на роботу. Щодо того, про що думав тоді… Чесно кажучи, думок тоді не було – була лише паніка. До останнього не хотілося вірити у те, що в Україні почалася повномасштабна війна…

– У кожного своя історія. Розкажи, як вплинули ці жахи на твою роботу, тренування?
– Головна робота, на щастя, залишилася, продовжив працювати, як і раніше, а от тренування терміново скасували, після чого була дуже велика пауза… Лише наприкінці літа ми вийшли з тривалої відпустки та тренувалися кілька разів на тиждень задля того, аби допомогти національній збірній України, оскільки Валерій Кочанов викликав доволі багато гравців «КРЕДО» на матчі чемпіонату Європи. А після того, як Україна зіграла з Хорватією та Литвою, тренування стали необов’язковими, лише для тих, хто хотів та міг собі дозволити витрачати на них час.

– З осені 2021 року «КРЕДО» не зіграв жодного матчу. Наскільки важко жити без повноцінних ігор, коли це – твоє життя?
– Звісно, це дуже важко і неприємно, адже, ми звикли до тренувань, ігор, боротьби з суперниками з інших міст. Але це було до повномасштабної війни в Україні. Головне те, що з гравцями «КРЕДО» ми намагаємося зустрічатися регулярно, тренуватися, спілкуватися, підтримувати один одного.

– Слідкував за європейським, світовим регбі у 2022 році?
– Якщо чесно, то у пріоритеті були інші справи, основна робота, а у вільний час намагався допомагати нашим військовим.

– Чим займаєшся зараз? Вдається тренуватися?
– Працюю, але й тренуюся, адже дуже хочу бути у складі збірної України на матчах зі Швецією та Швейцарією.

– Ми всі віримо у ЗСУ, чекаємо на перемогу над рашистами, думаємо про те, що зробимо одразу після закінчення війни. Ти вже запланував собі щось на перший день після нашої перемоги?
– Якщо чесно, нічого ще не вигадав, але мені дуже хочеться, аби Перемога прийшла до нас якнайскоріше.

rugby.od.ua

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
21 июня 2024 г.
Регбісти Збірної Харківської області – володарі золотих медалей чоловічої Суперліги з регбі-7 сезону 2024 року!

Видео галерея к новости «Регбісти Збірної Харківської області – володарі золотих медалей чоловічої Суперліги з регбі-7 сезону 2024 року!».

30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

 
Збірна Харківської області – чемпіон України з регбі-7 2024 року серед чоловічих команд Суперліги!
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области