Новость подробно
18 ноября 2022 г.

Олег Косарєв: «Атмосфера у нашій команді панувала дуже дружня»

Завжди цікаво дізнатися про підготовку національної збірної, сподівання на ігри та результати матчів, безпосередньо від гравців збірної.

Сьогодні інтерв'ю для федерації дав капітан національної збірної - Олег Косарєв, який у непростому матчі з литовцями відзначився 1 спробою та 1 реалізацією.

- Як відбувалась підготовка до Чемпіонату Європи? Чи достатньо її було для якісної гри нашої збірної та перемоги у матчах?

- До чемпіонату Європи ми готувались у три етапи. Перші збори пройшли у місті Львів. Це були переглядові збори, тренерському штабу потрібно було подивитись у кого з гравців є можливість долучитись до лав збірної та у які формі вони зараз знаходяться. Другий та третій збори проходили за кордоном, у країнах наших суперників. Звісно, трьох тижнів підготовки не достатньо для участі у змаганнях такого рівня. Також на результати ігор вплинула повна відсутність чемпіонату країни з регбі-15.

- Поділіться враженнями від зіграних матчів з хорватської та литовською збірними?

- Для нас ці матчі були дуже важкими, але команда віддалася повністю. Звісно, було дуже багато технічних та тактичних недоліків, десь не вистачало фізичних здібностей. Якби у нас було більше часу на підготовку, результати ігор були набагато краще.

- Чого, на вашу думку, не вистачило нашій збірній, щоб перемогти Литву?

- У грі зі збірною Литви для перемоги нам не вистачило практики та впевненості. У наших суперників була непогана команда, яка готувалася безпосередньо до гри з нами, бо останні декілька матчів ми були сильніші за них. Вони пройшли підготовку та зіграли чемпіонат Європи з регбі-7, а також напередодні закінчили чемпіонат країни.

- Яка атмосфера панувала в українській збірній? Кого з гравців ви можете відзначити?

- Атмосфера у нашій команді панувала дуже дружня. Ми давно не бачили один одного і були раді зібратися у цей непростий час. До лав збірної було викликано багато молодих гравців, усі вони непогано влилися до колективу та достойно проявили себе на тренуваннях. Звісно, не всі вони потрапили до складу команди на гру. Не хотілося б когось відзначати окремо, усі хлопці гарно провели ці матчі. Але найбільше мені запам’ятався дебют на такому рівні гравця одеської команди, цей гравець Ілля Вода.

- Чи відчувалась підтримка українських вболівальників за кордоном? Які ваші враження від поїздки, чи вдалося відволіктися?

- Звісно, ми знали що наші родичі, друзі, а також усі шанувальники регбі дивляться ці матчі, та відчували їх підтримку. Також на стадіон приходило багато вболівальників з українськими прапорами, це теж додавало нам сил. Звісно, коли знаходишся за кордоном та не чуєш вибухів, то відволікаєшся від ситуації в Україні, але все одно пам’ятаєш, що твоя країна, сім’я страждає від російської агресії й на душі не спокійно.

- Які у вас подальші плани? Як буде організовано тренувальний процес у вашій команді? Яким бачите розвиток українського регбі найближчі кілька років?

- Поки що подальші плани будувати не хочу, знаю що приїду, трохи відпочину, та почну далі тренуватися самостійно. Наша команда на час війни розійшлася, як буде далі я не знаю. Розвиток регбі в Україні у цей час - дуже складне питання, на яке в мене не має відповіді. Знаю точно, що всі ми продовжуємо тренуватися і готуватися до найближчих ігор.

Борьба с голодом
 
Get into Rugby
30 сентября 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Видео галерея к новости «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 сентября 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Видео галерея к новости «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
У Рівному відбувся Відкритий кубок Рівненської області з регбі-7 памꞌяті Героя України Володимира Стельмаха
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний Олімпійський комітет України
 
Сайт Всемирной Федерации Регби
 
Rugby Europe
 
Федерация регби Одесской области