Новина детально
22 листопада 2023 р.

В Одесі відбувся регбійний турнір серед курсантів Військової академії на честь Дня десантно-штурмових військ ЗСУ

Вчора, 21 листопада, в Україні відзначався День Гідності і Свободи, але також День Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. І саме у цей день Федерація регбі Одеської області вирішила провести на одеському стадіоні «Академія Спорту» товариський турнір з регбі серед курсантів Військової академії.

Більше 120 майбутніх військових, які навчаються на факультеті підготовки спеціалістів десантно-штурмових військ та морської піхоти, познайомилися із регбі та відіграли міні-турнір. Змагання розтягнулися на три години.

Спочатку усі присутні подивилися виставковий поєдинок за участі гравців «КРЕДО-1963», жіночої збірної Одеси та тренерів і тренерок команд. У цей момент про регбі курсантам розповідав президент Федерації регбі Одеської області Олег Етнарович, а для практичного знайомства курсантів із регбі ФРОО відрядила дванадцятьох тренерів, серед яких – і молоді наставники та наставниці, і діючі гравці національних збірних України з регбі-15 та регбі-7, і тренери юніорської та національної чоловічої збірної України з регбі-7 і команд української Суперліги серед чоловіків і жінок (Дмитро Федішин, Михайло Чишко, Крістіна Катілова, Руслан Радчук, Роман Кулаківський, Денис Прімушенецький, Марина Кишмар, Володимир Калінський, Каріна Храмова, Олександр Тимченко, Богдан Качуровський та Аліна Прудка).

Курсанти були розділені на 12 команд, які після нетривалих майстеркласів від тренерів відіграли повноцінний міні-турнір у форматі двох таймів по п’ять хвилин поперек поля одночасно на чотирьох майданчиках. Що цікаво, у перших іграх разом із ними грали їхні наставники.

Команди були розбито на три групи по чотири у кожній, у середині яких відбулися півфінали та матчі за перші місця. Після цього переможці трьох квартетів зіграли між собою за коловою системою та, врешті-решт, виявили головного переможця (команда під керівництвом Крістіни Катілової) та призерів (другою стала команда, яку очолював Володимир Калінський, третьою – тимчасові підопічні Дениса Прімушенецького), які отримали від Федерації регбі Одеської області регбійні сувеніри та м’ячі.

Нагадаємо, що до початку пандемії коронавірусу ФРОО вже співпрацювала з Військовою академією, команда факультету підготовки спеціалістів десантно-штурмових військ та морської піхоти під керівництвом Зураба Кікачеішвілі проводила регулярні тренування та брала участь у всеукраїнських турнірах та змаганнях за участі закордонних колег.

rugby.od.ua

 
21 червня 2024 г.
Регбісти Збірної Харківської області – володарі золотих медалей чоловічої Суперліги з регбі-7 сезону 2024 року!

Відео галерея до новини «Регбісти Збірної Харківської області – володарі золотих медалей чоловічої Суперліги з регбі-7 сезону 2024 року!».

30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

 
ВЕТЕРАНИ УКРАЇНСЬКОГО РЕГБІ ЗІГРАЛИ МАТЧ ПАМ’ЯТІ ЛЕОНІДА ШЕЛЕСТОВИЧА В ОДЕСІ