Новина детально
26 липня 2022 р.

Дмитро МУЛЯРЕВИЧ: «Була можливість виїхати за кордон, але я вирішив залишитися в Україні»

Гравець одеського «КРЕДО-1963» та чоловічої збірної України з регбі-7 Дмитро Муляревич відверто поспілкувався з пресслужбою Федерації регбі Одеської області про своє життя від початку повномасштабної війни в Україні.

– Дмитре, пригадай той ранок 24 лютого, коли розпочалася повномасштабна війна в Україні…
– Коли все це почалося – я міцно спав. Але після вибухів мене розбудили та повідомили про те, що розпочалася повномасштабна війна…

– Які думки тоді були у голові з цього приводу?
– Чесно кажучи, хвилин десять після цього, коли довелося терміново прокинутися, мені здавалося, що я продовжую спати, не міг повірити у те, що це відбувається насправді. Ніколи не думав, що доживу до такого, що сусідня країна почне бомбити наші міста і села. Дуже хотілося б, щоб це був сон, але це – реальність.

– Як пройшли для тебе ці п’ять місяців повномасштабної війни?
– Перші два тижні я був удома, а потім мої регбійні друзі запропонували приєднатися до волонтерів та допомагати готувати обіди для наших військових, територіальної оборони. Цим і займаємося! Гадаю, кожен має робити щось корисне у цей важкий час.

– А як щодо тренувань? Коли розпочав тренуватися хоча б для себе?
– Перший місяць взагалі нікуди не ходив, весь час витрачав на волонтерство. Десь у квітні потроху почав здійснювати пробіжки, тренуватися з одноклубниками щосуботи, а пізніше – ще й двічі «бігати» з ветеранами. Як підсумок – маю фізичні активності щонайменше тричі на тиждень. Зараз, гадаю, цього цілком достатньо.

– Давай трішечки повернемося назад, на початок лютого, коли «КРЕДО» очолив південноафриканський тренер Людве Буі. Якими тобі запам’яталися тренування під його керівництвом?
– Скажу відверто: тренування були дуже важкими, але й одночасно дуже цікавими. Людве та його підхід до справи дуже сподобався, чекаю можливості попрацювати з ним після закінчення війни. Гадаю, він допоможе «КРЕДО» стати сильнішим.

– Багато хто зі спортсменів поїхав з України ще наприкінці лютого чи на початку березня та виступає за різні закордонні клуби. У тебе було таке бажання? Були можливості виїхати за кордон та грати за якийсь іноземний клуб?
– Так, можливість виїхати за кордон і грати в іншій країні у мене була, але я не захотів, вирішив залишитися вдома, в Україні, до самісінької перемоги.

– Вже замислювався про те, що робитимеш після перемоги України у війні?
– Гадаю, як і усі, святкуватиму перемогу разом з рідними та близькими! Сподіваюся, що війна скінчиться скоро. Віримо у ЗСУ та підтримуємо один одного!

rugby.od.ua

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського