Новина детально
05 липня 2022 р.

Бихов Роман Олегович

Розпочинаємо знайомити вас з керівним складом Федерації Регбі України.

Бихов Роман Олегович

З 2020 року віце-президент Федерації регбі України, з 2019 року президент Федерації регбі Харківської області, з 2019 року віце-президент Академії регбі Харківської області.

Свій шлях у регбі починав, як гравець Харківського регбійного клубу «Титани» у 1997 році.

У 20-21 липня 2019 року разом з Регбі Європи та Федерацією регбі України організував проведення II туру Гран-прі Європи з жіночого регбі-7 у місті Харкові на оновленому стадіоні «Динамо», у самому центрі міста, який з 2019 року та по теперішній час використовується виключно для проведення тренувань й офіційних всеукраїнських та міжнародних змагань з регбі та регбі-7. Це Гран-прі є наймасштабнішою регбійною подією за часи незалежності України.

У регбійних колах України саме Харків називають регбійною столицею, оскільки харківській регбійний клуб «ОЛІМП» є чинним чемпіоном України з регбі та регбі-7 і утримує це почесне звання більш, ніж 10 років поспіль.

Взагалі до Федерації регбі Харківської області входять три регбійних клуби, які гідно виступають на всеукраїнських змаганнях та їхні гравці входять до складу Національних збірних команд України з регбі та регбі-7.

За час роботи на посту президента Федерації регбі Харківської області було побудована конструктивна співпраця між Федерацією та органами місцевого самоврядування і виконавчої влади, що позитивно відобразилося на розвитку та популяризації регбі у Харківському регіоні.

З початку війни з росією Роман Олегович знаходиться у Місті-герої Харкові. Займається волонтерською діяльністю, допомагаючи, як цивільному населенню, так і військовим, багато з яких є харківськими регбістами.

Зараз головним завданням вважає перемогу над росією та максимальне збереження людських життів. А після перемоги - відновлення існуючої спортивної інфраструктури у державі, її відбудову та вдосконалення, оскільки спорт, зокрема регбі – є заставою побудови сильної та незалежної України.

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Українські регбісти посіли 3-є місце на міжнародному турнірі з регбі-15 «RUGBY AMBER CUP»