Новина детально
08 лютого 2022 р.

Команда МСК «Дніпро» (Черкаси) з регбі-7 готується до участі у Першій лізі Чемпіонату України

Головний тренер команди МСК «Дніпро» з регбі-7 Роман Надточій розповів про підготовку до старту нового сезону та у яких змаганнях планують взяти участь доросла та дитячо-юнацькі колективи.

– Романе, насамперед підведіть підсумки виступу команди у 2021 році?

– Минулого року склад команди не змінювався, а тому гравці набиралися ігрового досвіду та покращувалася командна взаємодія. Як результат, МСК «Дніпро» подолав відбірковий тур та пройшов до фінальної частини Чемпіонату України з регбі-7 серед команд Першої ліги. У фінальному турі, зазнавши лише однієї поразки в чотирьох іграх, команда МСК “Дніпро” посіла 5 місце. Варто зазначити, що гравці нашої команди також брали участь в Універсіаді України з регбі-7, де за кількістю набраних балів, посіли 3-тє місце.

– Коли почали підготовку до змагань нового сезону і що включає у себе навчально-тренувальний процес?

– Підготовка команди до сезону проходить в борцівському та тренажерному залах. На початку березня заплановані навчально-тренувальні збори, в рамках яких плануємо провести кілька спарингів. Гравці команди тримають свою спортивну форму на високому рівні. Більшість регбістів нашої команди, з дитинства займаються греко-римською боротьбою та регулярно беруть участь у Всеукраїнських та Міжнародних змаганнях.

– У складі головної команди є поповнення, чи ставка робиться на перевірених регбістів?

– Основний склад, це гравці 18-22 років, які будуть вже третій рік виступати за одну команду. В заявку також потрапили 2 нові гравці, які мають високий потенціал та рівень спортивної підготовки.

– У 2022 році у яких змагання з регбі-7 плануєте взяти участь?

– Цього року регбійна команда МСК “Дніпро” братиме участь в Першій лізі Чемпіонату України з регбі-7.

Черкаси пройшли довгий шлях від зародження регбі з 2010 року. Численні змагання з пляжного, студентського та олімпійського регбі-7, засвідчили що міська влада та навчальні установи, зацікавлені в розвитку цього виду спорту. В місті вже другий рік функціонують дитячі гуртки з регбі, які рівняються на високий потенціал гравців основної команди. Тому перед регбійною командою МСК “Дніпро”, в цьому році стоїть завдання, посісти призове місце Чемпіонату України з регбі-7.

– Ви говорили, що планується участь команд з Черкас і області у дитячо-юнацьких змаганнях з регбі-7. Які кроки у цьому напрямку зроблені?   

– Цього року, вперше в Дитячо-юнацьких змаганнях з регбі, візьме участь команда з Черкас. Федерація регбі Черкаської області робить важливі кроки з розвитку дитячо-юнацького регбі в регіоні. В Черкасах в багатьох школах були проведені майстер-класи з регбі-5, а в двох з них відкрились постійно діючі гуртки з регбі. В м. Сміла також діє дитяча секція з регбі, яку тренує колишня гравчиня збірної України з регбі-7 Марина Міщенко.

cherkassy-sport.com

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Національна чоловіча збірна України з регбі-15 провела перше тренування перед суботнім матчем зі збірною Швеції