Новина детально
23 серпня 2021 р.

ПРИВІТАННЯ ЮВІЛЯРІВ А.МАКЕЄВА ТА Є.ІГНАТОВА В КПІ ім. ІГОРЯ СІКОРСЬКОГО

19 серпня в залі Вченої Ради Київського політехнічного інституту ім. Ігоря Сікорського відбулися урочистості, присвячені 80-річчю від дня народження випускників КПІ, засновників регбі в Україні Анатолія МАКЕЄВА та Євгена ІГНАТОВА. Поздоровити наших регбістів-ювілярів прийшли Ректор Київського політехнічного інституту ім. Ігоря Сікорського академік НАН України, доктор технічних наук, професор Михайло Захарович ЗГУРОВСЬКИЙ, голова Вченої Ради Університету академік НАН України, доктор технічних наук, професор Михайло Юхимович ІЛЬЧЕНКО, проректор з навчально-виховної роботи кандидат технічних наук, доцент Наталія Валеріївна СЕМІНСЬКА, проректор з наукової роботи доктор технічних наук, професор Віталій Анатолійович ПАСІЧНИК та заступник директора механіко-машинобудівного інституту КПІ ім. Ігоря Сікорського доктор технічних наук, професор Олександр Анатолійович ОХРІМЕНКО.

У своїй вітальній промові ректор ЗГУРОВСЬКИЙ М.З. відзначив визначний внесок ювілярів у розбудову регбі в Університеті, розповів про різноманітне творче життя університету на початку 60-х років минулого століття, коли студентами було започатковано регбі спочатку в КПІ, а потім і по всій Україні.

Михайло ЗГУРОВСЬКИЙ побажав ювілярам і усім регбістам клубу-регбі “Політехнік» міцного здоров’я, сил та наснаги в подальшому розвитку цього найвидовищнішого, мужнього та інтелектуального виду спорту. Анатолія МАКЕЄВА та Євгена ІГНАТОВА нагородили Грамотами Вченої Ради Університету, оригінальними настінними годинниками з фото КПІ та пам’ятними медалями «НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського», які були виготовлені НБУ на честь 120-річчя заснування КПІ.

Також на цьому урочистому заході привітали визначних регбістів-політехніків: Олександра КРИВШУ - із 70-річчям від дня народження, Віктора МАЙБОРОДУ, Сергія ДОЛОТОВА та В’ячеслава МЕЛЬНИКА - із 65-річчям від дня народження, Олега ШУПЛИКА - із 60-річчям від дня народження, Євгена СТРИЖИУСА - із 55-річчям від дня народження та Ярослава ПОЛУНІНА - із 45-річчям від дня народження.

Безмежну кількість нагород отримали всі ювіляри – вони були відзначені Почесними грамотами Міністерства освіти і науки України, Подяками Міністра молоді та спорту України, Подяками Президента Федерації регбі України, Почесними знаками клубу-регбі «Політехнік», ексклюзивними медалями та іншими нагородами.

На регбійному святі був присутній Георгій ДЖАНГИРЯН, який привітав друзів- політехніків з ювілеями та вручив пам’ятні подарунки.

Особлива подяка Ректору КПІ Ім. Ігоря Сікорського Михайлу ЗГУРОВСЬКОМУ, президенту ФРУ Євгену БАЖЕНКОВУ та ветеранам клубу-регбі «Політехнік» за підтримку і допомогу у проведенні урочистого заходу.

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
У Рівному відбувся Відкритий кубок Рівненської області з регбі-7 памꞌяті Героя України Володимира Стельмаха