Новина детально
11 квітня 2021 р.

Регбі-15. Суперліга (чоловіки). 2-й тур: «Поділля» (Хмельницький) - «Олімп» (Харків) - 5:46 (ФОТО)

Сьогодні, 11 квітня, хмельницький регбійний клуб «Поділля» вдома зіграв проти багаторазового чемпіона України харківського «Олімпу». Команди, яка вже багато років є найсильнішою в країні, а тому виграти в неї мало кому вдається. «Поділля» не стало виключенням і програло. Але… хмельничанам вдалося створити ряд проблем гостям.

Для «Олімпа» матч у Хмельницькому був першим у новому сезоні в Суперлізі. І, як зізнався після гри Вадим Колишкін, помічник головного тренера харківського клубу, для його команди цей поєдинок видався доволі важким. «Може комусь здалося, якщо глянути на рахунок, що ми здобули легку перемогу. Але сьогодні була непроста гра», - сказав Вадим Колишкін.

Харків’яни вже з перших секунд почали демонструвати свою перевагу в класі. І на другій хвилині занесли першу спробу в залікову зону, відкривши рахунок у грі – 0:5. Згодом, заробили ще 7 очок. Утім, гравцям «Поділля» вдалося на 8 хвилині провести стрімку атаку, яка завершилася тим, що Андрій Шакура заробив для своє команди п’ять очок, і рахунок став 5:12. Та ось більше «Олімп» не дозволив.

Багаторазовим чемпіонам України ще до перерви вдалося занести три спроби. Щоправда, в тих атаках не обійшлося й без помилок господарів поля. У підсумку, на перерву команди пішли за рахунку 5:29.

У другому таймі перебіг подій був схожим. На початку результативна атака «Олімпа», потім ще одна… а згодом – «Поділля» не змогло дотиснути суперника, щоб заробити хоча б ще 5 очок. А ось харків’янам вдалася ще одна атака. Отож, «Поділля» поступилося «Олімпу» з рахунком 5:46.

«Ми хотіли краще зіграти, поборотися за бонусний бал, думали, що можемо це зробити. Але харків’яни поставили нас на місце, - каже гравець РК «Поділля» Андрій Лещенко, який є президентом Федерації регбі Хмельницької області. – Але це команда професіоналів, і поки що ми не готові з ними боротися. Але наші хлопці билися до останнього, віддалися грі, як могли».

Для хмельничан ця поразка стала другою в сезоні. Адже нещодавно у стартовому матчі першості вони в Одесі поступилися «Кредо-1963» з рахунком 30:32. І саме одесити, ймовірно, стануть головними конкурентами «Поділля» в боротьбі за срібні нагороди чемпіонату. «Ми мали вигравати матч в Одесі, але трохи не вистачило, - каже Андрій Лещенко. – Тому для нас тепер кожна наступна гра буде вирішальною. Адже, щоб поборотися за «срібло», потрібно не просто вигравати, а й брати бонусне очко».

ye.ua

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського