Новина детально
06 жовтня 2020 р.

Христина КАТІЛОВА: «Для нас важливо закінчити чемпіонат зі стовідсотковим показником перемог!»

Головний тренер жіночої збірної Одеси Христина Катілова в інтерв'ю прес-службі Федерації регбі Одеської області поділилася враженнями від поїздки команди до Харкова, де одеситки достроково завоювали «золото» жіночої Суперліги.

- Христино Анатоліївно, з яким настроєм команда їхала до Харкова?

- До Харкова ми їхали виключно для того щоб зміцнити свої позиції в турнірній таблиці Суперліги, продовжити свою переможну серію, трохи поміняти гру, оскільки ми залишилися задоволені далеко не всім, що показали в першому турі в Києві.

Настрій у нас був звичайним - перемагати, показати хорошу гру. Крім того, перед досвідченими гравцями стояло завдання «без розкачки» зіграти в першому таймі, зробити хороший заділ для того щоб ми могли випустити на поле більше недосвідчених гравців, щоб вони могли також відчути гру і набратися цього самого досвіду. В принципі, нам це вдалося зробити в іграх з «Олімпом» і «Левицями» в повній мірі.

- Команда приїхала на стадіон за двадцять хвилин до першої гри ... Наскільки це вплинуло на гру, якщо, звичайно, вплинуло?

- В принципі, нам не звикати, адже ми зазвичай приїжджаємо на тур в день ігор. Але, звичайно, певна тривога була, адже багато дівчаток напередодні працювали на дитячих змаганнях в Одесі - в якості суддів або тренерів, кілька людей захворіли, ми приїхали до Харкова втомленими. Крім того, переживали, що взагалі встигнемо на ігри! На щастя, на стадіон ми приїхали за двадцять хвилин до нашого матчу з «ХТЗ-Олімп», довелося форсувати розминку, що було вельми травмоопасно. Але ми добре налаштувалися, вийшли на поле «на куражі», показали хорошу гру, все вийшло, в результаті навіть не було помітно, що дівчатка втомлені і погано розім'ялися.

- Не дивлячись на втому, застуду декількох гравців і непросту дорогу з Одеси до Харкова, коротку розминку і бойовий настрій суперниць, збірна Одеси здобула три перемоги, дві з яких - «на одному диханні». За рахунок чого вдалося знову перемогти всіх суперниць? Є якийсь секрет?

- Оскільки команда у нас все-таки аматорська, всі грають в регбі за власним бажанням і завдяки любові до цього виду спорту, багато що залежить від настрою і психології. Секрету як такого немає. Вважаю, що ми обіграли всіх за рахунок бажання, за рахунок того, що дівчатка багато працюють на тренуваннях, намагаються, трудяться, покращують свою гру. Нам дуже допомагає те, що є відео ігор, ми можемо подивитися всі матчі разом, проаналізувати свої дії, звернути увагу на помилки. Причому, як на командні, так і на індивідуальні. Знаєте, не дивлячись на те, що ми виграли шість матчів з шести, ми як і раніше не показуємо те регбі, до якого прагнемо. Ми хочемо поліпшити нашу гру. Для цього продовжуємо наполегливо працювати на тренуваннях. Як бачите, за це команда винагороджується перемогами, ми показуємо хороші результати.

- За три гри до фінішу Суперліги жіноча збірна Одеси забезпечила собі друге поспіль «золото» чемпіонату країни. Чи означає це те, що у Львові, де пройдуть ігри останнього туру, ми побачимо експерименти зі складом? Можливо, хтось з основних гравців буде відпочивати?

- Ми дійсно достроково завоювали титул чемпіона України, причому, в історії одеського регбі це сталося далеко не вперше. Але, насправді, це зовсім нічого не змінює. За рік ми граємо всього дванадцять офіційних ігор. Самі розумієте, це дуже мало. Ми любимо регбі, любимо грати з командами з інших міст. Для нас дуже важливий саме ігровий досвід, тому і останні три матчі будуть важливі для нас за всіма показниками. Думаю, що ми спробуємо щось новеньке, якісь напрацювання. Мотивація у дівчаток позамежна, в кожній грі вони хочуть перемагати, причому, перемагати впевнено, хочуть по повній реабілітуватися за незаслуженої поразки в фіналі Кубка України в Одесі.

Що стосується відпочинку основних гравців і експериментів зі складом, скажу, що на поле в «старті» виходитимуть ті, хто заслужив це місце своєю роботою на тренуваннях і в попередніх іграх, хто більше за інших готовий фізично і психологічно. Так, ситуація дозволяє нам випускати молодих і недосвідчених регбісток, можливо, ми будемо проводити свої заміни раніше, ніж зазвичай. Але великих експериментів зі складом не чекайте. Ми збираємося боротися за перемогу в кожному матчі, ніяких послаблень або «зливів» не буде. Для нас важливо закінчити чемпіонат зі стовідсотковим показником перемог.

rugby.od.ua

 
21 червня 2024 г.
Регбісти Збірної Харківської області – володарі золотих медалей чоловічої Суперліги з регбі-7 сезону 2024 року!

Відео галерея до новини «Регбісти Збірної Харківської області – володарі золотих медалей чоловічої Суперліги з регбі-7 сезону 2024 року!».

30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

 
ВЕТЕРАНИ УКРАЇНСЬКОГО РЕГБІ ЗІГРАЛИ МАТЧ ПАМ’ЯТІ ЛЕОНІДА ШЕЛЕСТОВИЧА В ОДЕСІ