Новина детально
15 вересня 2020 р.

Дмитро ФЕДИШИН: «У грі з «Політехніком» все йшло за запланованим сценарієм»

Тренер одеського «КРЕДО-1963» Дмитро Федишин поділився враженнями від матчу з земляками з «Політехніка», в якому віце-чемпіон України здобув велику перемогу, що стала для нього першою в новому сезоні.

- Дмитре Олександровичу, що скажете про гру з «Політехніком»?

- Скажу відверто, що в матчі з «Політехніком» все йшло за запланованим сценарієм. Ми знали свої сильні і слабкі сторони, знали, як варіювати складом, щоб гра складалася в нашу сторону. Після двох поразок на старті ми провели колективний аналіз, поспілкувалися з кожним гравцем, що також допомогло нам в досягненні позитивного результату.

- «Політехнік» - дебютант Суперліги. Раніше команда не мала можливості грати з командами такого рівня, як «КРЕДО» або «Олімп». Чимось здивували вас земляки?

- Так, приємно здивували. Вони дуже добре і організовано грали, агресивно захищалися. Розуміючи, як грає «Політехнік», я поставив перед хлопцями завдання більше контролювати м'яч, переходити на половину поля суперника і домінувати там.

- У другому таймі ви помітно «освіжили» склад. Як оціните гру регбістів, що з'явилися на полі з лави запасних?

- З огляду на те, що з восьми регбістів, які вийшли на поле, четверо поклали спроби, можна зробити висновок про те, що були проведені правильні і своєчасні заміни. Хлопці не просто увійшли в гру, яка і без того складалася на нашу користь, а і внесли в неї важливі і позитивні корективи. Звичайно ж, це радує.

- Чи можна говорити про те, що «КРЕДО» додає від гри до гри?

- Так, команда додає, прогресує, проте це відбувається не так швидко, як хотілося б, адже в серпні у нас була, м'яко кажучи, не дуже згуртована підготовка. Зараз же тренувальний процес проходить відмінно, ми працюємо разом з «дублем» «КРЕДО», молодь «підживлює» наш склад. Що сказати, якщо в грі з «Політехніком» у нас грали п'ять представників збірної Одеси U-18. Це дуже хороший показник.

- Після програної гри з «Антаресом» ви говорили про те, що команда допускає занадто багато помилок. Судячи з усього, їх стало менше?

- Так, мене радує, що хлопці помилялися значно менше, краще тримали м'яч. Вважаю, що до гри з «Політехніком» ми підійшли значно краще підготовленими і технічно, і тактично. Звідси і результат.

- Перша перемога в сезоні напевно додасть гравцям впевненості в своїх силах ...

- Звісно. І це зараз дуже важливо, адже в наступному турі (26 вересня. - Прим. ред.) ми проведемо найважливішу на стадії групового етапу Суперліги гру з хмельницьким «Поділлям». Ми повинні підійти до цього поєдинку в оптимальних кондиціях і з психологією переможця. Дещо в своїй грі ми підкоригуємо і, впевнений, зіграємо набагато краще, ніж в перших трьох матчах.

- Сьогоднішня гра була цікава ще й тим, що це був перше одеське дербі в рамках Суперліги. Ви відчули «смак» дербі на топ-рівні з представником одного міста?

- Дійсно, ми зіграли з командою з нашого ж міста, але, зізнаюся, що ніякої принциповості, ніякої додаткової мотивації від цього не було. Для нас було важливо перемогти і зберегти шанси на вихід у фінал. Наше завдання – виходити на поле і вирішувати свої завдання. А хто суперник – це вже не так важливо. Головне – бути готовими, згуртованими, допомагати один одному, довіряти один одному. І це принесе результат.

rugby.od.ua

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Українські регбісти посіли 3-є місце на міжнародному турнірі з регбі-15 «RUGBY AMBER CUP»