Новина детально
19 травня 2020 р.

Наставник «КРЕДО-1963» - про перший тиждень тренувань, кадрові зміни та оптимальні терміни початку сезону

Головний тренер одеського «КРЕДО-1963» Дмитро Федишин в інтерв'ю прес-службі Федерації регбі Одеської області поділився своїми враженнями від першого після відновлення тренувального процесу тижня роботи з командою, розповів про кадрові зміни і свої думки з приводу початку нового сезону.

- Дмитре Олександровичу, вітаю з довгоочікуваним поновленням тренувального процесу. Команда два місяці не тренувалася через карантин. Чим в цей час займалися гравці? Чи проводилися якісь онлайн-тренування, чи надавали всім «домашні завдання»? Або просто всі чекали закінчення карантину, розуміючи, що сезон стартує ще нескоро?

- Скажу чесно, спочатку ми нічого не робили, просто чекали, намагаючись зрозуміти, чи надовго все це затягнеться. Через тиждень, стало зрозуміло, що ситуація серйозна і явно затягнеться, тому ми почали потихеньку «включатися».

Звичайно ж, було прикро, що все так сталося, адже за три перших місяці року ми набрали непогану форму, гравці перебували в хороших кондиціях, ми готувалися взяти участь в Кубку Кишинева, а потім стартувати в Суперлізі матчем з «Політехніком», але все, як ви знаєте, зірвалося.

Нам не залишалося нічого іншого, крім як тренуватися індивідуально, по кілька чоловік, в домашніх умовах або в дозволених місцях.

Як все це виглядало? По різному. Наприклад, хлопці кидали один одному певні «виклики»: один гравець зробив ряд вправ, передав «виклик» іншому.

Друге - кілька вправ були зняті на відео, які надсилали в загальну групу команди, хлопці їх виконували, хтось надсилав відео в ту ж групу, хтось індивідуально мені, хтось просто писав, що виконав, і чекає нових завдань.

Всі виконували це добровільно у зручний для себе час і в зручному для себе місці. Скажу, що у мене в цьому плані абсолютно повна довіра до хлопців.

Знаю, що хтось займався невеликими групами на Селищі Котовського, хтось - на Фонтані. Всі, хто фанатіє від регбі, для кого це дійсно важливо, знаходив можливість підтримувати себе у формі.

- Чи задоволені ви фізичним станом хлопців після відновлення тренувань? Наскільки важче вони стали за час карантину?

- Я бачу, що велика частина гравців поправилася - у багатьох маса тіла явно збільшилася на три-чотири кілограми, але, знаєте, деякі навіть примудрилися схуднути. Однак я вважаю, що в цьому всьому немає нічого критичного - ці кілограми дуже швидко зникнуть, адже ми відновили тренування.

- В якому режимі працюєте? Які відчуття від першого тижня занять?

- Прикро те, що нам доводиться починати все з нуля. В перший тиждень у нас було п'ять повноцінних тренувань - три дні поспіль, вихідний, два дні поспіль, вихідний.

З понеділка ми перейшли в режим шести тренувань в тиждень. Звичайно, не всі можуть відвідувати абсолютно всі заняття, багато працюють, проте наша молодь, яка вчиться в школах або вузах, отримала можливість тренуватися з «КРЕДО» щодня, адже відвідувати навчальні заклади до осені не потрібно через все той же карантин. А так - всіх прошу, по можливості, не пропускати тренування.

- Чи відбулися в команді якісь кадрові зміни?

- Так, два гравці - Микита Петров і Дмитро Березенко - покинули «КРЕДО-63», завершивши свою активну спортивну кар'єру. У них з'явилися свої життєві складності, їм потрібно більше працювати, часу на тренування та ігри немає. Решта в строю.

Ми тісно співпрацюємо зі збірною Одеси U-18 - своєрідним «дублем» «КРЕДО-63», разом тренуємося, юнаки ростуть, міцніють, деякі дуже радують, знаходяться в непоганій формі, в майбутньому з них цілком можуть вийти досить сильні виконавці. Звичайно ж, якщо вони будуть продовжувати займатися, тренуватися, прагнути розвиватися, рости.

Крім того, нам як і раніше будуть допомагати деякі хлопці, які раніше займалися дуже активно, а зараз більше часу приділяють роботі, сім'ям. У міру можливості, вони відвідують тренування і братимуть участь в іграх.

В цілому, можна сказати, я задоволений: тренувальний процес поновлюється, ми вибудовуємо його так, щоб якомога швидше надолужити згаяне і виконати великі обсяги роботи за максимально короткі терміни.

- Згідно з попередньою інформацією від Федерації регбі України, сезон-2020 в нашій країні стартує не раніше, ніж у другій половині серпня. Наскільки важко це психологічно - розуміти, що перші офіційні ігри відбудуться лише через три місяці?

- На мій погляд, це неправильно. Так не повинно бути. Я вважаю, що після офіційного закінчення карантину, коли б воно не сталося, потрібно дати всім командам три тижні на підготовку, після чого розпочати сезон. Можна провести три тури чемпіонату України з регбі-15, спокійно зігравши в режимі однієї гри в два тижні, потім зробити в серпні невелику паузу, а потім відновити змагання у вересні. Упевнений, починати треба якомога раніше, адже, наприклад, наша команда провела останню офіційну гру 5 жовтня. Тобто, на даний момент вже пройшло майже вісім місяців, а якщо ще три місяці провести без ігор - що це вийде? Команда без ігрової практики 10-11 місяців? До серпня всі просто атрофуються, забудуть ігровий темп, динаміку.

- Можливо, в зв'язку з цим можна буде провести своєрідний Кубок Одеси, в якому візьмуть участь представники міста в чемпіонатах України - «КРЕДО-63», «Політехнік», збірна Одеси U-18?

- Це прекрасна ідея, ми вже обговорюємо її. Я спілкувався з представниками «Політехніка», вони досить плідно потренувалися минулого тижня, у них непогана явка людей на тренуваннях. Вважаю, що треба якнайшвидше налагодити співпрацю між нашими командами, щоб ми могли допомагати один одному в цей непростий час. А то тренуватися без супротиву - це зовсім не те, що потрібно в регбі. Не граючи, ми не побачимо ні своїх сильних, ні своїх слабких сторін. Потрібно грати. До цього і будемо прагнути.

credo63.com

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського