Новина детально
11 серпня 2019 р.

Віталій ЕТНАРОВИЧ: «Ми поєднуємо приємне з корисним: граємо і гостинно приймаємо друзів»

Віце-президент Федерації регбі Одеської області, ініціатор проведення в Одесі фестивалів пляжного регбі, гравець команди Одеське регбійне братство Віталій Етнарович поділився своїми враженнями про III Black Sea Rugby Cup.

- Віталію Володимировичу, розкажіть, як виникла ідея про проведення фестивалів пляжного регбі в Одесі?

- Все просто! Одеса - пляжне місто. Люди, які відпочивають біля моря, завжди прагнуть провести час активно, граючи в пляжний волейбол, пляжний футбол. У світі активно розвивається пляжне регбі, тому і ми вирішили кілька років тому, під час перерви в чемпіонатах країни з регбі-15 та регбі-7, почати проводити фестивалі пляжного регбі. Задіяли своїх регбістів - і чоловіків, і дівчат, і хлопців, і ветеранів, а також запросили команди з інших міст, до нас активно почали приїжджати представники інших міст і країн. І перший, і другий фестиваль пройшли «на ура», тому і цього разу, ви бачите самі, у нас багато команд з України та Молдови.

- Які завдання стоять перед організаторами, перед командами-господинями цього одноденного турніру? На першому місці стоїть результат або ж головне - гостинно прийняти суперників з різних міст і країн?

- Ви знаєте, ми, так би мовити, намагаємося поєднувати приємне з корисним: і позмагатися, показавши гідну гру і результати, і гостинно прийняти наших друзів - це стосується як юнацьких і жіночих команд, так і дорослих і ветеранської.

Як відомо, люди, що живуть в південних регіонах, південних країнах відрізняються своєю гостинністю. Одеса - південне місто, ми завжди намагаємося гідно приймати гостей, дуже раді, коли до нас приїжджають друзі з інших населених пунктів. Звичайно ж, для нас важливо провести турнір на високому рівні, ми пишаємося цим. І зараз переповнює гордість за наш приємний захід, який ми присвячуємо нашому рідному місту.

- Ви не тільки є одним з ініціаторів проведення даного фестивалю, а й безпосередньо допомагаєте в його проведенні і самі берете участь в іграх. Як вам рівень турніру?

- Хотілося б відзначити, що з кожним роком склад учасників зростає, якість гри - все вище і вище, турнір набирає обертів. Ми грали своєю ветеранською командою «Одеське регбійне братство», робили все можливе для досягнення позитивного результату, але, зізнаюся, нам було дуже важко. Суперники і молодші, і тактично грамотніші, вони вчаться грати правильніше і більш дисципліновано, що і позначається на грі і результатах. Але, самі розумієте, для нашої команди результат стоїть далеко не на першому місці.

credo63.com

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Національна чоловіча збірна України з регбі-15 провела перше тренування перед суботнім матчем зі збірною Швеції