Новина детально
09 серпня 2019 р.

Дмитро ФЕДИШИН: «Від участі в фестивалі пляжного регбі отримали величезне задоволення»

Тренер одеського «КРЕДО-63» Дмитро Федишин, який, до того ж, і сам грав за збірну різних команд, яка виступала замість «Лигі», поділився з прес-службою Федерації регбі Одеської області своїми враженнями від участі в третьому міжнародному фестивалі - Кубку Чорного моря з пляжного регбі.

- Дмитре Олександровичу, що скажете про турнір, що завершився?

- Скажу, що з кожним роком він набирає більш серйозних обертів. Це, звичайно ж, як і раніше фестиваль, змагання проходять у форматі фестивалю, але ігри стають все більш напруженими, команди підходять до них більш серйозно, суперники приїжджають до Одеси за спортивним результатом, ніхто не хоче програвати. І, думаю, для спортсменів це дуже добре.

Також хотілося б відзначити, що дуже здорово, що цей фестиваль проходить на початку серпня, коли у нас немає офіційних ігор. Це дуже здорово - пограти в регбі на піску в підготовчий період, все зроблено грамотно.

- Які завдання на турнір ставили перед «КРЕДО-63»?

- Ми ставили для себе завдання грати в своє задоволення, без напрягу, але при цьому намагатися діяти надійно, працювати над позитивною атмосферою в команді, ні в якому разі не сваритися один з одним, навіть якщо щось не виходить. І, знаєте, у нас вийшло грати на позитиві протягом усього турніру.

Також хочу зауважити, що це було правильним рішенням - проводити матчі не з ранку, а після обіду, всім було простіше дістатися до місця подій.

- «КРЕДО-63» виступав не в оптимальному складі ...

- Так, багато хлопці не приїхали через погану погоду - дзвонили, вибачалися, відпрошувалися. Але, знаєте, ніякого тиску на них в цьому плані немає. У нас аматорська команда, турнір носить характер фестивалю, все, як то кажуть, «за бажанням». Хто захотів, хто зміг - той приїхав і зіграв.

- Не дивлячись на те, що команда грала в експериментальному складі, вона дійшла до фіналу ...

- Ми дуже раді, що зуміли поєднати приємне з корисним - отримати задоволення від ігор і дістатися до фіналу. Але, зізнаюся, було складно. Особливо відзначу напружену гру з київським «Антаресом». Хлопці здорово грають в пляжне регбі, видно, що вони культивують його довше, ніж ми, краще підготовлені до цього різновиду регбі. Та й, вважаю, кияни грали цікавіше нас, а ми зуміли перемогти, напевно, за рахунок свого бажання. Артем Заровний спочатку допустив дві помилки, а потім сам же їх і виправив, продавивши суперника і занісши вирішальну спробу за рахунку 2:2 в самій кінцівці зустрічі.

- Що скажете про фінальний матч з минулорічним чемпіоном - хмельницьким «Evolution»?

- З нашого боку фінальний матч вийшов більш скутим, чи що ... Ми допускали більше помилок, ніж наш суперник, причому, у нас були необов'язкові втрати, якими гості скористалися на всі сто відсотків. Але, незважаючи на поразку в фіналі, зізнаюся, що всі ми отримали величезне задоволення від фестивалю. А те, що програли - нестрашно, ми не робимо з цього трагедії! Сьогодні - програли, завтра - переможемо.

credo63.com

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського