Новина детально
04 червня 2019 р.

Наймолодші регбісти з Івано-Франківська перемогли у Литві

Чотирма командами у вікових групах до 11, 13 і 15 років був представлений Івано-Франківськ на міжнародному юнацькому турнірі з регбі-7 у столиці Литви місті Вільнюсі. Серед п’ятнадцятирічних разом з юнаками грала і команда дівчат, доповнена трьома дівчатами з одеської ОДЮСШ.

Серед суперників наших земляків були також одеська ОДЮСШ і команди з литовських Вільнюса і Шяуляю і латвійських Риги та Єлгави, які представляли клуби з давніми регбійними традиціями. Змагання проводились за дещо іншими правилами, ніж в Україні, тому нашим командам довелось на ходу пристосовуватись до інших умов.

Найуспішнішим серед франківських регбістів був виступ наймолодших регбістів ДЮСШ-2-«Станиславів»,  команди, яка показала гарний рівень підготовки і показала найяскравішу командну та індивідуальну гру серед інших п’яти команд. У чотирьох іграх наші регбісти не дали жодного шансу іншим командам не те, що б виграти, але і здійснити хоча б одну «спробу». Переконливі виграші на стадії групового етапу у команд «Вайрас» Шяуляй з рахунком 6:0 (фіксувались тільки кількість «спроб») і другої команди Вільнюської академії регбі – 11:0, у півфінальній грі у «Лівонії» з Риги – 8:0 і фінальній грі у «Вайраса» з Шяуляю – 4:0 принесли перемогу у турнірі. Справжні лідерські якості і найрезультативніші дії показали Рудницька Юлія і Романов Даниїл. Разом з ними переможцями міжнародного турніру стали також Сова Олександр, Кудла Василь, Левандовський Євген, Міронов Тимофій, Липчук Максим, Гринчак Ярослав, Боніковський Ростислав і Харків Денис.

У віковій групі серед юнаків 2004-2005 рр.н. команда ДЮСШ-2-«Станиславів», яка два тижні до цього стала «срібним» призером чемпіонату України і мала всі шанси на успішний виступ у Вільнюсі, виїхала на турнір без трьох гравців стартового складу. У своїй групі франківчани з мінімальними рахунками поступилась «Мітаві» з Єлгави – 2:4 і «Вайрасу» Шяуляй – 1:2 та виграла у команди «Лівонія» з Риги – 4:1. Це дало право продовжити боротьбу у турнірі лише за 5-8 місця. Вигравши наступні дві гри у «Ежі» Рига (3:0) і «Лівонія» (6:1), команда ДЮСШ-2-«Станиславів» завершила участь у турнірі на п’ятому місці.

Незважаючи на сьоме місце, команда дівчат показала свої найкращі індивідуальні і колективні якості, але не могла на рівних протистояти у силовій грі проти юнаків. Результати ігор дівчат засвідчують , що вони не «пасували» проти юнаків і боролись у кожній грі, про що свідчать і рахунки: ОДЮСШ Одеса (2:5), Вільнюська академія регбі (1:7), «Лівонія» Рига (4:5) та два виграші у «Ежі» по 3:0 на груповій стадії і у  фінальній грі з 7-е місце.

На жаль, команда юнаків 2006-2007 рр. н. ще не готова вести рівну боротьбу і показувати позитивні результати з більш підготовленими командами. Єдиним позитивом для команди повинен бути досвід, здобутий у п’яти програних іграх.

Кращими гравцями кожної з команд стали Йосипів Богдан (2004-2005 рр.н.), Сондей Надія (2004-2005 рр.н.), Боднар Андрій (2006-2007 рр.н.) і Рудницька Юлія (2008-2010 рр.н.), які отримали пам’ятні медалі кращих гравців.

Позитивний настрій від турніру доповнили екскурсії у Тракайський замок та  екскурсії Вільнюсом та польським Любліном.

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Українські регбісти посіли 3-є місце на міжнародному турнірі з регбі-15 «RUGBY AMBER CUP»