Новина детально
30 травня 2019 р.

Олександр МАКАР: «Стояло завдання виграти Всеукраїнську Універсіаду, і ми це зробили»

Гравець студентської збірної Одеської області - про «золото» Всеукраїнської Універсіади.

Всеукраїнська Універсіада відгриміла, пристрасті вщухли, тому саме час підбити підсумки турніру разом з одним з кращих гравців турніру - одеситом Олександром Макаром, який, до речі, отримав спеціальний приз від організаторів.

Пане Олександре, позаду важкий у фізичному плані турнір всеукраїнського рівня. Нашій команді протистояли сильні студенти в Україні, але головний трофей дістався збірній Одеської області, частиною якої були і ви. Скажіть, які враження залишив турнір?

- Я вдруге беру участь у Всеукраїнській Універсіаді. Два роки тому у нас не вийшло завоювати «золото» в Хмельницькому. Тоді ми програли господарям поля і стали другими. Цього року перед нами стояло завдання стати чемпіонами. І ми його виконали! Хочу сказати, що у нас була дуже насичена підготовка до турніру. Перед першим днем ​​змагань у нас три дні поспіль були плідні тренування, а взагалі цілеспрямовано до турніру ми почали готуватися за тиждень до Всеукраїнської Універсіади. І ось - плоди цих тренувань - ми завоювали перше місце, як і хотіли, як і планували. Причому, досить впевнено. Рахунок говорить сам за себе.

До речі, про рахунок. Точніше, про рахунки. Збірна Одеської області розгромила всіх суперників. З боку здалося, що ви обіграли всі збірні, які траплялися на вашому шляху, без особливих труднощів. А як насправді?

- Напевно, рахунки говорять самі за себе. Ми всіх суперників обіграли дуже впевнено і без особливих для них шансів.

Як вважаєш, що стало запорукою успіху?

- Думаю, те, що в нашій збірній всі хлопці дійсно є регбістами, всі грають в командах, які виступають в чемпіонатах України - як серед юнаків, так і у вищій лізі і навіть Суперлізі, хтось навіть виступає за національну збірну України. Тобто, у нас всі хлопці високого рівня. Тому, за рахунок досвіду і за рахунок якісного тренувального процесу ми і завоювали «золото». Скажу, що особисто мені було дуже приємно бути частиною цієї команди.

Було цікаво попрацювати з гравцями різних команд і з тренером збірної України з регбі-7 Дмитром Федишин?

- Звичайно! Дмитро Олександрович - тренер збірної України з "сімки". Він дуже грамотно «розписав» нам гру і взаємодії, все, що необхідно було знати перед турніром, дуже професійно поставився до нашої підготовки. Тому в результаті, якого ми досягли, дуже велика заслуга нашого тренера.

credo63.com

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Українські регбісти посіли 3-є місце на міжнародному турнірі з регбі-15 «RUGBY AMBER CUP»