Новина детально
02 листопада 2018 р.

Сергій Моцман: «У спортсменів повинна бути мета підвищувати свою майстерність»

Президент ОРС розповів про міжнародний турнір U16 і прийдешній тур юнацької збірної Одеси до Грузії.

- Сергій Анатолійович, у кого виникла ідея заснувати цей Кубок?

- Ідея належить Федерації регбі Одеської області та її виконавцям. Я лише підтримав і взяв участь в забезпеченні призів. Мені було цікаво влаштувати такий турнір, тому що з'явилася гарна мета – підвищити майстерність збірної Одеси завдяки поїздці до Грузії в листопаді. А перед зустріччю з грузинськими однолітками хлопцям потрібен був хороший спаринг.

- Що чекає команду в цій поїздці?

- Це дуже цікавий тур. Я вирішив організувати його після того, як в травні одесити пограли киянам з дуже великим рахунком. Тоді я зрозумів, що хлопцям не вистачає мотивації та пообіцяв, що найкращі гравці міста побачать на власні очі матч збірної Грузії проти Самоа, який відбудеться 18 листопада. Я зв'язався з нашими грузинськими друзями, які також грали у нас в Одесі, і розповів, що ми хочемо провести три тести. Грузини підтримали цю ідею, за справу взялися наші організатори, і, сподіваюся, що це поїздка виявиться для хлопців цікавою. Я як справжній одесит і спортсмен буду намагатися, щоб у цей нелегкий час спортивні емоції в команді не згасали. У регбістів повинна бути мета підвищувати свою майстерність і цим радувати своїх уболівальників.

- Як ви оцінюєте сьогоднішній фінал?

- Після перемоги першого дня над колективом з Молдавії, я йшов на фінальну гру з почуттям, що шанси перемогти складають «50 на 50». Майстерність, безумовно, була за киянами, а й у наших хлопців був рішучий настрій і величезне бажання виграти. Перший тайм це показав - 5:5. Але в перерві тренер «Ірпеня» ввів корективи, і хід гри був переламаний. Наш суперник прибув до Одеси не слабким складом і приїхав вигравати. Збірна Одеси, звісно, програла, але зробила це достойно.

- Які плани в Кубку Одеського регбійного союзу на 2019 рік?

- Все залежить від ситуації в країні. Якщо буде хоч якась стабільність, то інтерес до спорту буде збільшуватися, адже він – запорука здоров'я нації. Але жити без оптимізму не можна, ми зі свого боку будемо намагатися поліпшити цей турнір і запросити більше цікавих команд. Сподіваюся, що і збірна Одеси за цей рік підготується і виступить на ще більш високому рівні.

credo63.com

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Національна чоловіча збірна України з регбі-15 провела перше тренування перед суботнім матчем зі збірною Швеції