Новина детально
29 квітня 2018 р.

Майбутні педагоги Хмельницького грають в регбі!

Хмельницькі освітні заклади поступово опановують регбі. Цього разу наш вид спорту завітав до Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, де студенти 1-го курсу факультету початкової освіти та філології вперше у житті взяли до рук овального м’яча.

Нам особливо приємно, що саме майбутні педагоги змогли оцінити регбі. У рамках програми Get into rugby навчальним закладам Хмельниччини надається інвентар, проводяться навчання та презентації, одним словом, шукаються можливості долучити до великої регбійної родини якомога більше дітей, підлітків та дорослих. Після кожної презентації програми Get into rugby отримана інформація одразу ж застосовується на практиці. Віце-президент Федерації зі зв’язків з громадськістю Сергій Щербанюк провів коротку лекцію із мультимедійним супроводом – розказав про історію регбі, його правила та різновиди.

Регбі підкорило одразу – після презентації студенти із задоволенням перейшли до тренування та ігор. Тренер Богдан Зозуля провів тренування, у якому взяли участь і студенти, і декан.  Молодь сама спробувала вправи для використання їх у майбутній професійній діяльності.

Так, регбі може бути дійсно корисним у звичайних школах – як на уроках, так і на перервах: фізкультхвилинки, ігри, конкурси для цікавого та корисного дозвілля школярів, урізноманітнення відпочинку не лише дітей, а й дорослих у таборах, санаторіях, базах відпочинку.

Ініціатором презентації програми Get into rugby у Хмельницькій гуманітарно-педагогічній академії стала декан факультету початкової освіти та філології Інна Петрівна Ящук. Завдяки їй відбувся майстер-клас з регбі для студентів груп ПО-11(б) та ПО-14, проведений представниками федерації регбі Хмельницької області.

За вагомий внесок у розвиток регбі у Хмельницькій області президент федерації Олег Плахотнюк вручив Інні Петрівні заслужену відзнаку.

rugbykm.com

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
У Рівному відбувся Відкритий кубок Рівненської області з регбі-7 памꞌяті Героя України Володимира Стельмаха