Новина детально
14 квітня 2018 р.

Одеські регбісти стали донорами крові

13 квітня команди КРЕДО-1963 і «Отрада» прийняли виклик від львівських колег і в рамках міжнародного благодійного «Челленджа», передавши його в Грузію.

У цей день регбісти стали першими відвідувачами Одеської обласної станції переливання крові. Процедура нешвидка - спочатку реєстрація, потім визначення резус-фактору, перевірка у терапевта, потім за стіл - сік і солодкі вафлі перед процедурою обов'язкові.

Медсестра, типова одеситка, лаючись в напівжарт, віддавала майбутнім донорам чіткі команди - "не смітити", "сміття залишати», «і куди ти мені свої крихти поніс», «документи віднести», «халати зняти», «бахіли надіти», «так, давай йди вже». Але регбісти, як відомо, за словом в кишеню не полізуть, так що було весело.

Підйом наверх і роздовбаний «совковий» коридор привели до прекрасно-обладнаної, сучасної, просторої і затишної «донорської». Нові крісла, ввічливий і турботливий персонал, сучасне обладнання - всі умови для роботи.

«Подивіться які біцепси, вену не знайдеш, йому з правої руки брати доведеться - почекайте, молода людина» - зі спортсменами свої складності.

Вся процедура для команди зайняла близько двох годин, але воно того варте, впевнений тренер, який пройшов її одним з перших.

«У реєстратурі лікарі нарікають, що зараз кров здають в 7-10 разів менше ніж при« союзі », донорство, на жаль, у нас не розвинене. Команда одностайно підтримала ініціативу львівських друзів, адже витративши два години свого часу, можливо, ми зуміли врятувати комусь життя. Сподіваємося, що ідея продовжить жити і ми свій "челлендж" передаємо в Грузію, колегам з кутаїського клубу «Баграті», там наш земляк Олег Янчій, впевнені, вони підтримають», - поділився емоціями головний тренер КРЕДО і« Отрада »Дмитро Кірсанов.

До речі, виявилося, що донорство фінансово заохочується державою. Після процедури здачі 450-ти грам крові, в касі всім учасникам видали по 30 гривень (близько 1 $) - «на харчування».

credo63.com

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Національна чоловіча збірна України з регбі-15 провела перше тренування перед суботнім матчем зі збірною Швеції