Новина детально
08 листопада 2017 р.

Бурштиновий кубок їде до Хмельницького

4 листопада у місті-побратимі Хмельницького литовському Шяуляї мав відбутися міжнародний турнір Бурштиновий кубок. У цей самий день грався матч між національними регбійними збірними України та Литви у рамках чемпіонату Європи. В останній момент задля зручності команд розіграш кубку було перенесено у місто Паневежис. Там зіграли і національні збірні.

Подоляни зійшлися у вирішальному двобої з командою з міста Шяуляй «Vairas-Scorpions». Початок гри був за більш досвідченими українцями, які під кінець першого тайму вели в рахунку 22:0. Але вже у середині другого тайму литовцям вдалося здійснити дві спроби та скоротити рахунок до 22:12. Давався взнаки важкий переїзд, і починав назрівати камбек господарів. Усе могло завершитися на користь литовців, проте подолянам вдалося зібратися. Вони не залишили жодних шансів суперникам, довівши гру до перемоги з рахунком 32:12.

Заліковими балами відзначились: граючий тренер Олександр Мігунов – 5 (спроба); лідер команди Владислав Шуляк – 17 (спроба, три реалізації, два штрафних), Влад Демецький – 5 (спроба), Вадим Кошелюк – 5 (спроба).

Після матчу граючий президент РК «Поділля» Олег Плахотнюк відзначив цінними призами та нагородами кращого гравця «скорпіонів», капітана, тренера, начальника команди, а також головного суддю.

Післяматчеві коментарі.

Андрій Лещенко, капітан РК «Поділля»:

- Важкувато було грати десь у середині матчу, адже дався взнаки довгий виснажливий переїзд, але ми взяли гру у свої руки і не дали прибалтам жодного шансу.

Олександр Мігунов, тренер команди:

- Хлопці повністю виконали установку на гру, ми використали свої сильні сторони, але хочу також привітати литовців з гідною грою. Ця команда не загубилася би і в чемпіонаті України, показавши атлетичне і грамотне регбі.

Олег Плахотнюк, президент обласної федерації:

- У цьому матчі ми дали змогу проявити себе тим гравцям, які ще не отримали достатньо ігрової практики під час чемпіонату України. Результатом задоволений на всі 100%, приємно, коли виходить усе задумане, навіть при усіх складностях, які виникли при організації та проведенні цього турніру. Будь-який виїзд за кордон спортивної команди – це досить кропітка та важка праця. Але ми впорались, здійснили усе разом та досягли такого необхідного нам результату. Тепер ми можемо з високо піднятою головою повернутися у наше місто з черговою, вже міжнародною перемогою!

rugbykm.com

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Українські регбісти посіли 3-є місце на міжнародному турнірі з регбі-15 «RUGBY AMBER CUP»