Новина детально
25 грудня 2019 р.

У Києві стартує Всеукраїнський освітній експеримент зі зміни фізкультури у школах JuniorZ

Спортивний рух Олександра Педана охопить 21 школу.

Експеримент триватиме з січня до травня 2020 року – у другому семестрі, а розпочнеться 26-27 грудня 2019 року в Києві з поглибленого тренінгу з нових видів спорту для вчителів фізкультури. В освітньому експерименті візьмуть участь 21 школа з різних областей України. Дослідження проводиться Спортивним рухом Олександра Педана «JuniorZ» за підтримки дитячого фонду ООН – UNICEF. Результати експерименту стануть основою реформи системи фізичного виховання.

ГО «ДжуніорЗ» має на меті кардинально реформувати уроки фізкультури, це дасть дітям на кожному занятті вибирати вид спорту за їхнім бажанням, а також брати участь у захопливих шкільних змаганнях.

Дослідження спрямоване на впровадження нових видів спорту на уроках фізкультури, надання свободи вибору для школярів та проведення уроків для однієї паралелі. Дітей опитають до та після експерименту, щоб розуміти наскільки їм подобалась фізкультура до змін і після них.

Результати експерименту Спортивний рух «JuniorZ» та UNICEF передадуть у Міністерство освіти та науки України задля проведення на його основі повноцінної реформи фізичного виховання у школах всією Україною.

26 грудня із учасниками експерименту зустрінеться лідер Спортивного руху «JuniorZ» Олександр Педан. Вчителям проведуть поглиблений практикум з нових видів спорту (регбі, чирлідинг, петанк, флорбол, корфбол, фризбі та бадмінтон) та воркшоп з впровадження нової системи уроку фізкультури (відповідно до особливостей кожної школи).

Поглиблені тренінги відбудуться у київській загальноосвітній школі №42, за адресою вулиця Хорольська, 19 (Дніпровський район). Початок о 10:00.

Довідково:

JuniorZ – проєкт Олександра Педана з розвитку спорту серед школярів, який реалізується за підтримки Міністерства освіти та науки України (меморандум МОН від 27.12.2018), Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, НДУ «Інститут модернізації змісту освіти», Спортивного комітету України, численних національних федерацій з різних видів спорту. 02.12.2019 року рух отримав підтримку Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) – було підписано Меморандум про взаєморозуміння.

За 2 роки роботи команда руху об’їхала 19 міст України, де провела семінари для більше, ніж 2200 вчителів та фестивалі для майже 11 000 дітей. Завдяки співпраці із міськими радами та партнерами руху було закуплене спортивне спорядження більше, ніж на 600 000 гривень.

vseosvita.ua

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського