Новина детально
05 серпня 2016 р.

Біг і футбол більше шкодить людині, ніж бокс і регбі - вчені


Регбі, бокс або верхова їзда традиційно вважаються найбільш небезпечними для здоров'я видами спорту, в яких одна травма слідує за іншою. Однак люди отримують значно більшу кількість пошкоджень під час гри в футбол або занять бігом, ніж на боксерському рингу або у сідлі коня.

Британські дослідники з компанії Benenden виявили, що футбол є найнебезпечнішим видом спорту по кількість одержуваних травм. На другому місці заняття бігом і лише на третьому - регбі. Ну а замикають першу п'ятірку велосипедна їзда і плавання.

Тим часом, на думку великої кількості людей, саме бокс, регбі, верхова їзда, східні єдиноборства і пауерліфтинг загрожують здоров'ю спортсменів найбільше.

І хоча багато батьків вже зневірилися відірвати своїх дітей від екранів смартфонів і комп'ютерів, результати дослідження показують, що дуже багато школярів і  надалі приділяють велику увагу спорту.

Найбільші побоювання у тат і мам викликають заняття боксом (74%), за якими йдуть пауерліфтинг (29%) і регбі (37%).

Батьки найбільше хочуть, щоб їхні чада практикувалися в настільному тенісі та бадмінтоні. Природно, що особливою любов'ю в Великобританії користуються винайдений тут футбол, але саме в цьому виді спорту серйозні травми отримує кожен п'ятий учасник.

В цілому, опитування показало, що спортсмени в 6 разів частіше травмуються під час гри в футбол, ніж це спочатку очікувалося. Найбільш поширеними травмами є розтягнення щиколотки 40%, пошкодження коліна 32% і струсу мозку 13%. З'ясувалося, що під час гри в футбол спортсмени отримують травми в 4 рази частіше, ніж під час гри в регбі.

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Українські регбісти посіли 3-є місце на міжнародному турнірі з регбі-15 «RUGBY AMBER CUP»