Новина детально
23 вересня 2013 р.

Збірна України з регбі -7 вилетіла з елітного європейського дивізіону

21-22 вересня в Бухаресті відбувся фінальний тур Гран -прі Європи з регбі-7.

Нагадаємо, що на попередньому етапі в Ліоні підопічні Олега Залізного зайняли передостаннє 11-е місце. Тому для збереження прописки в еліті, в Румунії нашій збірній було необхідно опинитися як мінімум не нижче Грузії чи Німеччині.

На груповому етапі Україні попалися національні команди: Росії, Франції, Шотландії, Іспанії та Німеччини.

Вже стартова гра з шотландцями показала, що «жовто-синім» доведеться не солодко. На 40-й секунді зустрічі Україна не тільки пропустила спробу з реалізацією, а й втратила через травму до кінця турніру форварда Олександра Цапенко. Однак наші регбісти завдяки блискучим діям Сергія Церковного швидко зуміли відновити паритет (7:7). На жаль, результативні дії капітана виявилися останніми для української збірної у грі. Шотландія поклала ще 6 спроб з однією реалізацією і крупно перемогла 41:7.

У грі з Іспанією поступаючись 14:0, після чудового пасу ногою Віталія Краснодемського через півполя, Тарас Марченко скоротив відрив (14:5) і подарував нам надію на успішний результат. Втім, «Червона Фурія» відповівши трьома спробами з двома конвертації не залишила Україні шансів на успіх - 33:5 .


З конкурентом у боротьбі за збереження прописки в еліті - Німеччиною, гра у «жовто-синіх» с самого початку не пішла. Двічі по ходу першого тайму Україна залишалася вшістьох (жовті картки отримували Сергій Гарькавий і В'ячеслав Пономаренко). Німці сповна скористалися чисельною перевагою пішовши на перерву лідируючи 14:0. У другому таймі Бундестім набрав ще 14 очок і добув впевнену вікторію 28:0.

У заключній зустрічі суботи Франція на класі перемогла Україну 40:5. Спробою у складі нашої команди відзначився Тарас Марченко.

В останньому матчі групового етапу Росія всуху розгромила Україну 33:0, проте справедливості заради відзначимо, що арбітр зустрічі не зарахував спробу Едуарда Вертилецького у другому таймі.

Посівши останнє місце в пулі, підопічні Олега Залізного змушені були боротися за 9-12-і місця. Враховуючи, що Німеччина і Грузія вийшли в плей-офф за « Плейт» (5-8-е місця) вже тоді стало зрозуміло, що Україна залишає елітний дивізіон.

Гра за «Боул» проти Уельсу обернулася шостою поразкою поспіль. Валлійці здобули впевнену вікторію 28:5. Автором єдиної спроби збірної України став Олег Косарєв, самотужки протягнувший м'яч зі своєї половини поля по лівому краю.

А в матчі за 11-ту позицію України вдруге на румунському етапі поступилася Іспанії 21:5. У самій кінцівці зустрічі прекрасна комбінаційна гра «жовто-синіх» дозволила Сергію Церковному віддати пас на вільного Олексія Лещенко, який приземлив м'яч по центру воріт іспанців. Однак реалізацію автор спроби не забив, не зумівши як слід не влучити по м'ячу.

Таким чином, зазнавши сім поразок з семи можливих у Бухаресті, збірна України як мінімум на рік залишає елітний європейський дивізіон з регбі-7.

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
У Рівному відбувся Відкритий кубок Рівненської області з регбі-7 памꞌяті Героя України Володимира Стельмаха