Новина детально
02 вересня 2013 р.

Дмитро Федишин: «В цей раз було складніше, ніж торік»

Другий тренер молодіжної збірної України Дмитро Федишин вважає , що команда вичавила максимум на чемпіонаті Європи в Чехії.

«Результату було домогтися дуже непросто і, на мій погляд, тренерський штаб вичавив з ​​команди максимум. Можу сказати, що в цей раз було складніше, ніж торік. Велика заслуга в досягненні бронзових нагород тих хлопців, які грали на чемпіонаті Європи в 2012-му. Вагому роль зіграли зв'язки гравців, награні в клубах. Це 8-й, 9-й , 10-й, 12-й номери хмельницького « Оболонь- Університету» і форварди третьої лінії київського «Політехніка» Андрій Дрьомов і Костянтин Безверхий. Потужно зіграли стовпи: Максим Непомнящий, Віталій Качанов і Віктор Кириченко. Не можна не відзначити і другу лінію. Хоча хлопці були з різних команд , вони знайшли взаєморозуміння і коридор зіграв злагоджено».

Про гру з Латвією.

«Тут позначилося фактично відсутність повноцінної підготовки. Спочатку нам не вистачало зіграності, і була велика кількість браку. Ми домінували над суперником , але десь не вистачало підтримки гравців один одного , щоб покласти спробу в першому таймі. В принципі Латвія непоганий суперник, але вони весь час зупинялися. Де потрібно було дотиснути , вони відпускали».

Про матч з Нідерландами.

«Молодь - наше майбутнє. Нам потрібно було перевірити хлопців , які будуть грати в наступному році саме в матчі з сильним суперником, яким є Голландія. Хтось проявив себе здорово , а хтось ні. З останніми тренерський штаб провів особисті бесіди, де ми пояснили, в чому були їхні помилки. У першу чергу хлопцям потрібно було донести, що рівень U-20 - це вже не дитяче регбі, тут не можна робити дурні помилки».

Про зустріч зі Швейцарією.

«Нам пощастило, що перший тайм ми грали за вітром. Це було плюсом як для нашого кікера Мирослава Шуляка, так і для нападників, які створювали шанси для спроб. Дякуючи дублю Віталія Качанова і точним ударам Шуляка ми вели 17:0. Але вже після перерви швейцарці нас серйозно притиснули до своєї заліковці. Хвилин 15 ми не могли вийти з захисту, виносили м'ячі в аут, після чого знову отримували контратаку. У середині другого тайму швейцарці, відверто кажучи, почали провокувати наших гравців. Внаслідок чого були дві бійки. Спочатку Максим Непомнящий отримав жовту картку. Потім видалили Владислава Шпильового та восьмого номера суперника ( Жюльєн Перрушо - прим. Авт.). Після цього ми стали перевершувати Швейцарію в сутичці і зуміли покласти ще одну спробу».

Про решту командах.

«Порівняно з минулим роком, всі збірні зробили крок вперед. Втім, єдина команда, яка явно сильніше - Нідерланди . Це проявляється у всьому. Голландці грають у більш техничное і швидкісне регбі, вони швидше пересуваються по полю. Набагато краще була підготовлена ​​і Чехія, але окремо хотілося б виділити Молдову. У них є лідер, сильна перша і третя лінії, швидкісні центральні четвертні і хороший десятий номер. У Молдові пророблена колосальна робота».

Нагадаємо, що збірна України посіла третє місце на турнірі, обігравши в «бронзовому» фіналі Швейцарію 36:5 .

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського