Новина детально
12 серпня 2016 р.

Олімпіада в Ріо: Фіджі бере дебютне золото для себе і для регбі - 7

Збірна Фіджі взяла ініціативу з самого початку гри і до кінця матчу вела в рахунку з великим відривом.


Команда Фіджі взяла неймовірно високий темп на самому початку поєдинку: вже на першій хвилині був зроблений перший занос, а ще за дві - був і другий.

Це стало можливим завдяки високому пресингу остров'ян, які фактично не випускали британців з їх половини поля, перекриваючи всі можливі варіанти виходу в атаку.

Так, така тактика могла обернутися кинджальними контратаками Великобританії, але європейці ніяк не могли придумати, як же вийти з-під цього пресингу. А ближче до кінця першого тайму вони і зовсім двічі втратили м'яч біля своєї залікової зони, пропустивши третю і четверту спробу - 22: 0. По суті, гра була зроблена, і ніяких сумнівів в тому, хто ж стане олімпійським чемпіоном, не було.

Проте, до перерви Фіджі зробили ще одну спробу, остаточно закривши цю гру. Відпочивати команди пішли за рахунку 29: 0. Уже після першого тайму можна було назвати основну причину поразки британців - вони програли, по суті, через свою сильної сторони. Ні для кого не секрет, що Великобританія на цьому турнірі просунулася так далеко завдяки неймовірно щільною грі в захисті, але в цей раз гравці Фіджі настільки підняли швидкість, що габаритні гравці європейців ніяк не встигали за їх переміщеннями.

Так як друга половина гри перетворилася на фарс, то деякий час в атаці провела навіть британці. Втім, тільки одна їхня атака закінчилася результативно, але і на цю спробу своїми двома відповіли остров'яни. У підсумку, розгромна перемога Фіджі (43: 7) в першому чоловічому олімпійському фіналі регбі-7. Великобританія задовольняється сріблом, Фіджі видобуває золото, а бронзовим призером трохи раніше стала команда ПАР.

Після фінального свистка команда відсвяткувала перемогу в присутності прибулого на ігри прем'єр-міністра Фіджі.

"Коли ми зійшли на п'єдестал, я сказав хлопцям, невже це правда відбувається? Ми дійсно виграли золоту медаль?", - Поділився емоціями капітан команди Осеан Колінісау.

За словами Колінісау, регбісти планують відзначити перемогу в "Макдональдсі", куди їм було заборонено ходити до закінчення змагань.

"Хлопці дивилися на нього і сказали:" Почекай з Макдональдсом. Коли ми закінчимо, прийдемо до тебе ", - розповів капітан збірної.

Цей тріумф став першим для Фіджі не тільки в регбі, але і взагалі - ніколи раніше представники цієї країни не вигравали олімпійських нагород. Ніколи до сьогоднішнього вечора, адже тут у Фіджі є одна золота нагорода, і адже яка! Дебютне золото регбі-7! Браво, Фіджі!

Регбі-7. фінал


Фіджі - Великобританія 43: 7

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського