Новина детально
02 березня 2017 р.

«Раніше я таке бачив тільки по телевізору», - маленький криворіжанин про регбі у школі

    «Раніше я таке бачив тільки по телевізору. Тепер сам граю в регбі! Батьки підтримують», - поділився з нашим журналістом Олександр Колпіков, учень 120-ї школи, який займається регбі вже кілька місяців.

    Юного спортсмена тренує гравець РК «Кривбас» Святослав Міненков. Під час заходу тренер сказав:

    «Ми не залишимо жодного вчителя без підтримки Федерації регбі. Звертайтеся - у всьому допоможемо. Проведемо майстер-класи, покажемо-розкажемо, як можна тренувати дітей».

    «Сьогодні наша дитяча ліга розширюється. Це дуже приємно для всієї нашої команди. Ми з 2016 року працюємо в цьому напрямку.

    У 2016 році брали участь 80 дітей з 4 шкіл. Ми завжди намагаємося створити свято, щоб ви посміхалися, були щасливі. Будемо грати в кілька етапів. Дитячих свят і подарунків тепер буде більше», - сказав дітям голова Федерації регбі Кривого Рогу, депутат міськради Євген Дудка.

    Під час заходу представники Федерації регбі Кривого Рогу подарували вчителям фізичного виховання 16-ти шкіл Кривого Рогу спеціальні овальні м'ячі для занять. Всього в місті в регбі грають вже близько 200 маленьких криворіжців.

    Євген Дудка говорить, що раніше Регбі-5 функціонувало в 5-ти школах Кривого Рогу, тепер шкіл, в яких діти вчитимуться грати в регбі, буде 16.

    «У всіх місцях, де я з'являюся, діти починають грати в регбі. Раніше я працював у 118-й школі, тепер в 120-й. Так, я фанат цього виду спорту. Тут є діти, які хочуть займатися регбі. Вони задоволені», - розповідає тренер Святослав Міненков.

    У 120-й школі ходять в секцію регбі 12-15 дітей. Наприклад, в КЗШ №130 таких дітей, за словами викладачки фізичного виховання, теж буде не менше.

    Чиновники виконавчого комітету міської ради раді такій співпраці з Федерацією регбі.

    Олександр Ступак, голова комітету фізичної культури і спорту виконкому Криворізької міськради, під час заходу звернувся до представників міської Федерації Регбі:

    «Хто не стукає, тому двері не відчиняють. Молодці, що розвиваєте новий вид спорту в нашому місті».

    Під час заходу учні 120-ї школи провели жеребкування. Перший турнір з регбі-5 серед дітей відбудеться 23-24 березня.


https://1kr.ua/news














 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Українські регбісти посіли 3-є місце на міжнародному турнірі з регбі-15 «RUGBY AMBER CUP»