Новина детально
17 жовтня 2016 р.

Стали відомі імена переможців Кубку Посла Франції в Україні!

14-15 жовтня в м. Києві проходив 4-й міжнародний юнацький турнір "Кубок Посла Франції в Україні з регбі".

Турнір проводився в двох вікових групах-юнаки 2003-2004 р.н. і 2005-2006 р.н.,  а також Фінал серед шкіл м. Києва з регбі- 5. Всього в змаганнях брало участь близько 300 дітей з 20 команд. Це команди з міст Івано-Франківська, Хмельницького, Ірпеня, Харкова, Києва, с. Колочава Закарпатської обл., с. Дмитрівка Київської обл. Дві команди приїхали з м. Вільнюс (Литва) з Вільнюської Академії регбі.

На святі регбі були присутніми - Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон, співробітники посольства- Паскаль Сливански, Сильвен Риголле, Ален Жербо і інші. Відкриття турніру відвідав Посол Молдови в Україні Руслан Болбочан і інші представники дипломатичного корпусу.

Спеціалізована київська середня школа №269 з поглибленим вивченням французької мови на турнірі була представлена двома командами і підтримувалася учителями французької  мови Вакула Галиною Олександрівною, Середа Мар’яною Олегівною, завучем школи Шерстюк Світланою Іванівною і кращою ученицею школи, переможницею олімпіад Веронікою Прокопчук.

Усім дітям, тренерам і присутнім співробітники Французького посольства вручили прапорці національних кольорів Франції і стадіон перетворився на одну синьо-білу-червону квітку.

Урочисто відкрила турнір мадам Ізабель ДЮМОН, яка українською мовою побажала регбістам успіхів в навчанні і перемог  в змаганнях. Також вітальні слова були сказані президентом Федерації регбі України Баженковим Євгенієм Володимировичем, заступником міністра молоді і спорту Мовчаном Миколою Петровичем, Послом Молдови в Україні Русланом Болбочан.  А французькою мовою учасників змагань привітала учениця 269 шкіл Вероніка Прокопчук.

Два дні кипіли спортивні битви на стадіоні " Спартак". І навіть погода допомагала дітям заносити спроби в залікове поле суперників. Світило яскраве тепле осіннє сонечко і на лицях юних регбістів були посмішки і спортивний азарт.І ось пройшли фінали змагань і команди вишикувалися в очікуванні нагород.

Організатори турніру - а це Фонд розвитку дитячо-юнацьке регбі в Україні і Посольство Франції в Україні - виготовили Кубки, медалі і дипломи для переможців і призерів, а також цінні призи для кращих гравців турніру.Перше місце серед юнаків 2003-2004 рр. народження зайняла команда ДЮСШ м. Ірпінь (тр. Денбновецький Л.В.), друге місце - збірна Хмельницької обл. (тр. Лазоренко В.С.), третє місце - Вільнюська Академія регбі (тр. Відмантас Валис).

Переможцем серед юнаків 2005-2006 рр. народження стала команда ДЮСШ- 2 м. Івано-Франківськ (тр. Ярема М.И.), срібним призером - команда "Опришки Колочава" Закарпатською обл. (тр. Ледней Ю.В.) і бронзовим медалістом - команда ДЮСШ м. Ірпінь (тр. Ігнатенко С.).

У змаганнях серед шкіл м. Києва з регбі-5 золотих медалей завоювала збірна шкіл Солом’янського р-ну (тр. Верещака А.), срібло - у команди Фізкультурно-оздоровчого центру " Голосєєво" (тр. Мышко Р.И.), бронзові медалі - у дітей школи №50 Святошинського р-ну (тр. Василенко С.).Кращими гравцями турніру були визнані - Іщенко Артем (Солом’янського р-н), Сморчев Олег (Голосєєво), Пугачов Данило (школа №50), Пауль П’єр (Литва), Коханська Софія (ДЮСШ- 2 р. И-Франковск), Ковган Костя (ДЮСШ м. Ірпінь) і Мамчур Владислав (сб. Хмельницькій обл.). 

З рук Посла Франції в Україні Ізабель Дюмон переможці турніру отримали заслужені нагороди і подарунки.

Ще довго пам'ятатимуть юні регбісти гостинність і чудову організацію турніру, проведеного на столичному стадіоні " Спартак" під керівництвом головного судді Корольова Бориса Анатолійовича і за участю директора стадіону Бобовика Максима Івановича.

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Українські регбісти посіли 3-є місце на міжнародному турнірі з регбі-15 «RUGBY AMBER CUP»