Новина детально
05 грудня 2013 р.

Відбулося підсумкове засідання Федерації регбі Одеської області

4 грудня в Одесі пройшло засідання обласної Федерації регбі (ФРОО), де були підведені підсумки минулого року.

На конференції зі звітними доповідями виступали: президент Федерації регбі України Владислав Булгаков, голова Федерації регбі Одеської області Олег Етнаровіч, виконавчий директор ФРОО Ігор Борщевський, наставники команд «Політехнік», «Академія», «Отрада», «Агроуніверситет», «Анатра» - Олег Осадчий, Дмитро Федишин, Володимир Ісаков, Дмитро Кірсанов і Володимир Ібрагімов відповідно, а також тренери дитячо -юнацьких регбійних команд Одеси.

Ігор Борщевський: «Кількість займаються регбі в Одесі за минулий рік збільшилася на 100 осіб і зараз налічує 910 спортсменів. Розширилася географія Дитячої і Шкільної ліг, завдяки більш плідній роботі на селищі Котовського та Черемушках, де за 2 групи дітей тренують Леонід Кирилов та Роман Кулаківській. Також як і планувалося , велася роботи відносно збільшення числа спортивних шкіл не тільки в Одесі, але й в області. Зокрема, була відкрита секція регбі в Роздільному. Однак у зв'язку з непереборними причинами її довелося закрити. Втім , у нас є попередні домовленості з шістьма районами Одеської області, і я думаю в наступному році, як мінімум в трьох з них нам вдасться запустити розвиток регбійних відділень».

У 2013 році вектор розвитку регбі був направлений на масовість. Залучення до роботи більшого кількість тренерів дозволило збільшити число що займаються дітей та юнаків. Зокрема, тренерські ліцензії отримали: Ольга Блануца, Роман Кулаківській, Дмитро Дідінчук, Павло Масюков, Богдан Жулавский і Едуард Козир. Також відзначимо розширення географії Шкільної та Дитячої ліг. Зараз близько 40 одеських шкіл задіяні в національному проекті «Регбі-5».

Олег Етнаровіч: «Ми проаналізували виступи одеських команд і дійшли висновку, що колективи провели досить рівні сезони. Складнощі полягали в тому, що ми працювали на декількох фронтах: у Федерації регбі України і Федерації регбі Одеської області, одночасно розвиваючи дитячо-юнацький і професійний спорт. Однак, незважаючи на це поставлені завдання були виконані і збільшення числа займаються - це головний показник наших праць. Втім, робота спрямована на підвищення якості гри команд і спортсменів теж не була безрезультатною. Завдяки цьому ми вже бачимо збільшення конкуренції серед дитячо-юнацьких команд. Виріс не тільки рівень турнірів, а й самих регбістів . Одеські команди в минулому сезоні не завжди займали перші місця, а іноді взагалі не потрапляли в число призерів. Але це ми говоримо з певним задоволенням. Наша завдання не вигравати за рахунок зниження рівня чемпіонатів, а навпаки мета - підвищувати конкуренцію. Ми йдемо у правильному напрямку, по шляху створення високого рівня регбі в цілому в Україні і в наступному році ця робота буде продовжена».

Досягнення одеських команд в 2013 році:

«КРЕДО-1963» - срібний призер вищої ліги чемпіонату України з регбі-15, володар Кубка України з регбі-15.

«Лідерс» - срібний призер Суперліги чемпіонату України з регбі-7, володар Кубка України з регбі-7.

«Академія» - чемпіон молодіжної ліги чемпіонату України з регбі-15, срібний призер вищої ліги чемпіонату України з регбі-7, чемпіон України з регбі-7 серед гравців віком до 19-ти років, чемпіон відкритої першості Одеси з регбі-7.

«Отрада» - чемпіон Суперліги чемпіонату України з регбі-7 серед жінок, володар Кубка України з регбі-7 серед жінок, володар Кубка «Одеського регбійного Союзу».

Жіноча команда «Анатра» - бронзовий призер Суперліги чемпіонату України з регбі-7, бронзовий призер чемпіонату України з регбі-7 серед дівчат віком до 21 року.

ДЮСШ «Анатра» - срібний призер відкритої першості Одеси з регбі-7, срібний призер чемпіонату України з регбі-15 серед юнаків 2000/2001 років народження, бронзовий призер чемпіонату України з регбі-15 серед юнаків 1998/1999 років народження.

Чоловіча ОДЮСШ - бронзовий призер чемпіонату України з регбі-15 серед юнаків 2000/2001 років народження.

Жіноча ОДЮСШ - чемпіон України з регбі- 7 серед дівчат 1996-1998 років народження, чемпіон України з регбі-7 серед дівчат віком до 21 року.

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського