Новина детально
04 грудня 2017 р.

ФРУ ухвалила новий формат проведення чемпіонату України 2018 року з регбі-7 серед чоловічих команд

1 грудня в м. Києві під головуванням президента Федерації регбі України Євгена Баженкова відбулась нарада з представниками регбійних клубів щодо формату проведення чемпіонатів України з регбі-7 та регбі-15 серед чоловічих команд 2018 року.

Під час засідання учасники ознайомилися із кількома запропонованими варіантами проведення національних першостей з регбі-7 та класичного регбі серед чоловіків на наступний рік та висловили свої пропозиції щодо них.

Схвальні відгуки та підтримку з боку 11 клубів отримав формат чемпіонату України з регбі-7 2018 року, який озвучив представник Київської обласної федерації регбі Андрій Дудко. Він запропонував провести наступний розіграш національної першості з регбі-7 за участю 12 клубів, які мають зіграти 6 турів. Турнір триватиме з березня по липень 2018 року. Цей варіант і був у підсумку схвалений учасниками зібрання.

На відміну від результативного обговорення формату чемпіонату України-2018 з регбі-7, майбутня національна першість з регбі-15 викликала гостру дискусію серед учасників наради.

Запропонований Одеською федерацією регбі чемпіонат-2018 з класичного регбі за регіональним принципом на першому етапі змагань не отримав достатньої підтримки з боку представників клубів. Основна причина – обмежена кількість конкурентоспроможних команд у регіонах.

Наприкінці обговорення також був розглянутий альтернативний формат, згідно якого до Суперліги увійдуть 4 команди (харківський «Олімп», хмельницьке «Поділля», львівський «Сокіл» та київський «Антарес»), які проведуть ігри у чотири кола. Утім, рішення щодо ухвалення остаточного варіанту проведення чемпіонату України 2018 року з регбі-15 серед чоловічих команд буде прийнято 16 грудня 2017 року під час засідання Президії ФРУ.

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського