Новина детально
30 березня 2015 р.

Регбі завітало до Києва!

    В останню неділю березня в Києві пройшов Весняний Кубок Києва з регбі-7. Кубок мав статус відкритого, так як він був одночасно одним з відбіркових турнірів Центрального регіону з регбі-7, кращі команди якого отримають право грати у фіналі чемпіонату України з регбі-7 серед команд вищої ліги, які боротимуться за одну путівку до Суперліги з регбі -7 2016 року. 

    1 тур чемпіонату України з регбі-7 серед команд суперліги відбудеться вже 5 квітня в Одесі. З Києва до Одеси їдуть команди «Політехнік» і «Ребелс», який завоював путівку в суперлігу, вигравши в 2014 році фінальні змагання вищої ліги. Саме на прохання цих команд сезон в Києві розпочався так рано. З інших київських команд участь брали «Політехнік» (молодіжний склад), «Ельдорадо» (так свою команду назвав РК «Авіатор»), «Ведмеді» і ще одна молодіжна команда «Київ - Дарниця». Також до Києва приїхали команди з м. Рівне (учасник Суперліги), «Бастіон» з Кременчука Полтавської області та «Граніт» з Чернігова. Всього Весняний Кубок Києва зібрав 9 команд.

    А от з погодою не пощастило - якщо в Києві майже 2 тижні стояла суха, тепла погода, то в ніч перед іграми пішов дощ, температура опустилася до +2. А в середині турніру і зовсім пішов сніг! Напевно, останній київський сніг у цьому році. Ось таке вийшло випробування погодою.

    Але команди впоралися з усіма погодними проблемами і провели турнір на хорошому, як для початку сезону, рівні. Всі команди виступили прогнозовано, хіба що, невеликою несподіванкою стала перемога в півфіналі команди «Ельдорадо» над «Політехніком» - ведучи в рахунку 10-0, «Політехнік» не втримав перевагу і програв 10-19 (у команді «Ельдорадо» тон задавали В . Максюк, І. Іващенко та А. Шакура). В іншому півфіналі «Ребелс» впорався з командою з м. Рівне: 26-7. А у фіналі «Ребелс» без проблем переграв «Ельдорадо» 41-0 та виграв перший турнір сезону (в команді виділялися Н. Манукян, О. Білоусов і Д. Горецький).

    Варто відзначити також команду «Бастіон» з Кременчука, гравці якої з кожним роком набирають все більше досвіду (тренер Володимир Будніков), яка в грі за 5 місце поступилися Політехніку-2 (7-22), і молоду, амбіційну команду «Київ-Дарниця», яка в грі за 7 місце переграла «Ведмедів»24-7. «Ведмеді» ж у свою чергу, щоб не залишитися на останньому місці, «розгризли» чернігівський «Граніт» 20-10. Найрезультативнішим гравцем став представник міста Рівне А. Хрусюк - 32 очки (з них 4 спроби).

    Отже, старт регбі в Києві відбувся. Наступний турнір з регбі-7 в Києві відбудеться 19 квітня 2015 року.


 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Українські регбісти посіли 3-є місце на міжнародному турнірі з регбі-15 «RUGBY AMBER CUP»