Новина детально
28 лютого 2022 р.

Євген Баженков: «Не можу забути перелякані обличчя дітей»

Президент Федерації регбі України Євген Баженков про допомогу своїй країні та вимогу щодо відсторонення РФ зі змагань за її пропаганду.

Євген Баженков, президент Федерації регбі України, зустрічається з «El Confidencial» в Києві,  розбитому бомбардуваннями. Багато будівель серйозно постраждали. Цілі були не лише військовими, а й цивільні об'єкти. Одружений, батько двох дітей. Працює в Міністерстві освіти і науки України. Належить до середнього класу країни.

Баженков чудово пам'ятає початок цього кошмару: «23 лютого я вів звичайний спосіб життя, планував майбутнє з сім'єю та завершував різні проєкти зі своєю командою Федерації регбі. 25 лютого ми запланували семінар для 300 вчителів фізкультури у Вінниці, бо там мали відкрити обласну федерацію. А на календарному рівні ми вже працювали на новий сезон із міжнародними зобов’язаннями збірної та нашого внутрішнього чемпіонату. Утім, сталося жахливе. Настав світанок 24 лютого і все вибухнуло».

Очільник федерації, який живе в передмісті Києва, зізнається, що пам'ятає «чітко, що було о 4:30 ранку, коли я прокинувся від звуку вибуху. У сусідній кімнаті мої двоє дітей, 8 і 14 років, спали. Я вибіг перевірити, чи з ними все гаразд, і коли я прийшов, вони були дуже налякані. Моя перша думка була, що Росія атакує нас і почалися бомбардування. Я не сумнівався». Євген попереджає з іншого кінця телефону, що «для нас це був шок. Ми не хотіли в це вірити  Ми спустилися в підвал. І за 20 хвилин я взяв телефон і підтвердив у соцмережах, що мої підозри правдиві. Росія спочатку обстріляла всі військові аеропорти України, а потім обстріляла цивільні об'єкти. Російські танкові колони атакували з півдня, сходу та півночі країни. Потім почалися найжорстокіші бої в місті Харкові, в якому нещодавно відбувся Чемпіонат Європи з регбі. Саме цей чемпіонат дав великий поштовх розвитку регбі в регіоні, де створена чудова Академія регбі, одна з найкращих в Україні».

Він стверджує, «що «я ніколи не забуду обличчя жінок, дітей і старих людей, які від страху тікали на Західну Україну наступного дня після вторгнення. Усі вони намагалися виїхати через сусідні кордони Польщі, Румунії та Угорщини».

Будучи президентом Федерації регбі України, яка виступає в другому європейському дивізіоні, Баженков підвищує тон, щоб зробити прохання, майже вимогу до решти світу: «Польська федерація регбі першою підтримала нас і засудила війну, але ми також закликаємо міжнародну федерацію рішуче засудити вторгнення, який заборонив би Росії брати участь у всіх офіційних змаганнях».

Киянин Євген засуджує пропутінську пропаганду з діячами культури, мистецтва та спорту, які підтримують ці божевільні дії, які загрожують безпеці нашої країни. «Спорт – це дуже потужна пропаганда, яку використовує Путін, і ми повинні ізолювати їх».

Більше – за посиланням:

https://www.elconfidencial.com/deportes/rugby/2022-02-28/yevgeni-bazhenkov-federacion-ucrania-rugby-entrevista-guerra-rusia_3383225/

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Національна чоловіча збірна України з регбі-15 провела перше тренування перед суботнім матчем зі збірною Швеції