Новина детально
28 лютого 2022 р.

Каміль Бортнічук: «Я закликаю спортивний рух до рішучих дій, щоб продемонструвати повну солідарність з Україною»

Міністр спорту та туризму Польщі Каміль Бортнічук звернувся до президента Європейської федерації регбі Октавіана Мораріу.

Шановний пане Президенте!

Хочу повідомити, що польський уряд рішуче засуджує безпрецедентний і жорстокий військовий напад Росії на Україну. У такій ситуації необхідні рішучі та потенційно широкі дії міжнародного співтовариства, що охоплюють усі сфери суспільного життя, щоб підтримати Україну та зупинити російську агресію.

Незважаючи на те, що спорт має бути нейтральним і вільним від політики, влада Російської Федерації використовує спортивні заходи як можливість легітимізувати свої дії та представити фальшивий наратив щодо збройної агресії проти України. Таким чином Росія виключила себе з міжнародного спортивного співтовариства.

Тому я закликаю спортивний рух до рішучих дій, щоб продемонструвати повну солідарність з Україною та висловити незгоду з політикою Росії.

Зокрема, я закликаю Rugby Europe перенести матчі серії Rugby Europe Sevens Championships, які заплановані на російській території, в інші нейтральні місця.

Окрім політичних питань, які обґрунтовують перенесення спортивних заходів за межі території держави-агресора, рішення про це слід приймати також з міркувань безпеки та усвідомлення логістичних труднощів для учасників заходів. Наш обов’язок – захищати здоров’я та життя спортсменів і не наражати їх на будь-яку небезпеку.

Пане Президенте, я усвідомлюю серйозність постульованих мною заходів і заявляю про свою повну готовність до дій на міжнародному рівні та діалогу зі спортивним рухом, щоб наслідки цих заходів були найменш обтяжливими для спортсменів та шанувальників спорту.

upload/photos/Rugby-Europe-ang.jpg

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Національна чоловіча збірна України з регбі-15 провела перше тренування перед суботнім матчем зі збірною Швеції