Новина детально
24 березня 2015 р.

Все у цьому світі має свою історію.

    Все у цьому світі має свою історію. Всі ми – творці своєї історії, але не кожен може передати її своїм нащадкам, щоб на протязі багатьох поколінь вони згадували та розповсюджували важливі події, які трапились ген-ген далеко у минулому. Детально викласти та зобразити події, об’єднати їх у щось особливе – це надзвичайно копітка праця, яка потребує багато часу та зусиль, і з якою Тарас Дацько впорався на «відмінно».

    Тарас Дацько – автор єдиної в своєму роді книги «Довідник з регбі», праця над якою тривала понад 10 років. У книзі зображено історію виникнення регбі, становлення його як виду спорту, його розвиток, багато емблем, гімнів, раритетних фото.

    Презентація цієї чудової книги відбулася 14 березня 2015 року у м. Львові. У презентації взяли участь народний депутат України Оксана Юринець, президент Федерації регбі України Вячеслав Калитенко, заступник начальника управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації, голова регіонального відділення Олімпійської Академії України Оксана Вацеба, начальник управління молоді, сім'ї та спорту Львівської міської ради Володимир Шнайдер, президент Львівської обласної федерації регбі Петро Адамик, Почесний президент регбійного клубу «Сокіл» Іван Ревко, польський історик спорту Яцек Вєжбицький, найстарший львівський регбіст Ігор Калимон (якому 19 жовтня  ц.р. виповниться 75 років) та інші шановні гості. Вів презентацію спортивний журналіст, історик львівського спорту Іван Яремко.

    Увага усіх присутніх була прикута до автора єдиного такого роду довідника Тараса Дацька, який висловив своє бачення на подовження праці:

    «Довідник зародження регбі в СРСР і Україні створено, однак він потребує подальшого удосконалення. Українське регбі має свою славну історію і своїх видатних гравців. Щоб залишити це в пам’яті, необхідно зробити довідник «Української федерації регбі», який без нашої спільної згуртованості важко буде зробити. Великим недоліком є те, що час працює проти нас. Мною зібрано багато матеріалу, який потребує ще викладення на папір, однак треба, щоб свої архівні матеріали підняли кияни, харків’яни, одесити і регбісти інших міст України, де є регбійні команди, щоб усі міста виклали свої історії зародження і розвитку регбі і команд. Основна робота, яку буде потребувати довідник - це зібрати фотографії команд-чемпіонів, гравців-чемпіонів з різних регбійних команд УРСР і України по усіх вікових категоріях, вказати прізвища під ними. Треба зібрати фотографії збірних команд СРСР, де виступали українські гравці всіх вікових категорій. Пошук матеріалу насамперед бачу серед тренерів, суддів, а також гравців, які могли записувати інформацію про хід матчів. Має бути також пошук по газетам, в яких описувались матчі або змагання».

    Федерація регбі України висловлює Тарасу Дацьку свою щиру повагу та подяку за плідну працю. "Соколи, Соколи, ставаймо в ряди! Нас поклик «бодрімось» взиває. В здоровому тілі здорова душа, де сила, там воля витає."


 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Національна чоловіча збірна України з регбі-15 провела перше тренування перед суботнім матчем зі збірною Швеції