Новина детально
14 вересня 2016 р.

Олімпійський урок у Києві - ( ФОТО )

В цьому році вже вдванадцяте стартувала унікальна акція Національного олімпійського комітету України – Всеукраїнський Олімпійський урок.

Організатори цього урочистого спортивного заходу підготували для всіх бажаючих 25 майданчиків, де відомі українські спортсмени, олімпійські чемпіони, допомагали уболівальникам спробувати свої сили в різних видах спорту.

Серед них був і наш регбійний спорт, який представляла на цьому святі Федерація регбі України разом з Київською федерацією регбі та спортивним товариством "Спартак".

Приємно було бачити стільки гостей та друзів регбі, які завітали сьогодні до нас під час свята.  Скільки емоцій та радості викликала у дітвори гра з овальним м'ячем, яку вони мали можливість  опанувати у цей день і яку чудово презентували юнаки та дівчата з київського регбійного клубу "Ребелс" - граючи у регбі на Троїцькій площі біля НСК "Олімпійський".

Приємно було бачити який інтерес до регбі викликала ця гра, як у дітей так і дорослих людей  і навіть президент НОК України  Сергієм Бубка, знайшов час і  завітав до нашої регбійної спільноти, де поспілкувавшись з президентом ФРУ - Євгенієм Баженковим, почав грати з юнакими та дівчатами у регбі. 

Відчути себе не лише глядачем спортивного дійства, а й повноправним учасником і справжнім олімпійцем зміг сьогодні кожен охочий, хто завітав на головну арену столиці – НСК «Олімпійський».  Під час свята усі мали можливість взяти участь в олімпійському квесті, обмінявши зароблені бали на різноманітних спортивних майданчиках під керівництвом досвідчених тренерів на олімпійські подарунки, поспілкуватись і взяти автографи в олімпійських чемпіонів й призерів, стати учасником олімпійської розминки, цікавих конкурсів та майстер-класів.

Програмою Уроку було передбачено і вшанування медалістів Ігор XXXI Олімпіади 2016 року в Ріо-де-Жанейро та найкращих спортсменів останніх двох літніх місяців – чемпіонки Європи легкоатлетки Наталії Прищепи й олімпійського чемпіона зі спортивної гімнастики Олега Верняєва, які отримали дипломи, статуетки та грошові виногороди від Національного олімпійського комітету.

Номінантів, в тому числі і їх наставників Андрія Попеляєва та Геннадія Сартинського відповідно, традиційно привітав президент НОК України Сергій Бубка.

За сприяння у підготовці спортсменів свої нагороди також отримали перший віце-президент Федерації легкої атлетики України Євген Баженков та віце-президент Української федерації гімнастики Оксана Омелянчик, а також керівники фізкультурно-спортивних товариств: «Динамо», «Колос» та Збройних Сил України – заступник голови ФСТ «Динамо» Віктор Руденко, голова ФСТ «Колос» АПК України Олександр Мендусь та начальник Управління фізичної культури і спорту Міністерства оборони України Юрій Фіногенов.

Нагадаємо, що звання найкращої спортсменки липня Наталія Прищепа виборола разом з перемогою на чемпіонаті Європи з легкої атлетики (дистанція 800 метрів). Олег Верняєв удостоївся аналогічного звання в серпні за блискучі здобутки на Олімпійських іграх-2016. На його рахунку дві олімпійські нагороди: медаль найвищого ґатунку у вправах на брусах та «срібло» у багатоборстві.

Відзначимо, для Наталії це перше високе визнання НОК. Олег Верняєв вже увосьме отримує звання найкращого спортсмені місяця в Україні, наблизившись до рекордсменки - Олімпійської чемпіонки, триразової призерки Ігор з фехтування на шаблях Ольги Харлан, в активі якої дев'ять таких нагород.

Отож, Олімпійський урок, на жаль, вже став історією, але ніколи не згасне у пам'яті дітей це спортивне свято, після якого вони повернулися додому  у піднесенному настрої і мрією стати Олімпійськими чемпіонами !

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського