Новина детально
19 квітня 2015 р.

Спогади про перебування юніорської збірної з регбі-15 у Франції.

    «Слава Україні! Молодці!» - скандують представники української діаспори. Радісні обличчя дітей, неповторна аура, атмосфера перемоги - все це супроводжувало виступ юніорської збірної на чемпіонаті Європи з регбі-15, який проходив у мальовничому місті Тулуза у Франції.

    Не будемо зупинятися на технічній стороні нашого виступу - бажаючі можуть знайти протоколи матчів на офіційному сайті. Хотілося б розповісти про життя нашої збірної команди під час перебування у Франції.

    Пізно ввечері 26 березня, після 12-ти годин дороги з пересадкою в Амстердамі, ми прибули в Тулузу. В аеропорту нас чекав теплий прийом, організований нашими співвітчизниками, що живуть в Тулузі і її околицях. Місцем нашого перебування було невелике місто Рамонвілль, який знаходиться в 35 кілометрах від Тулузи. Опікувалися нами місцева мерія і однойменний регбійний клуб. Гостинні господарі створили нам всі необхідні умови для підготовки до ігор, а роботи було багато: ранкові зарядки, щоденні тренування (за винятком ігрових днів). Багато часу проводили в конференц-залі, де переглядали, розбирали, аналізували свої матчі, матчі суперників. Хлопці і тренерський штат трудилися не покладаючи рук, наш лікар творив чудеса. У тому, що Влад Адажинік став найрезультативнішим гравцем нашої команди (22 очки), чимала заслуга нашого лікаря.

    Але крім захоплюючих ігор і плідних тренувань, наша команда встигла пожити і іншим життям - пізнавальним і в свою чергу дуже цікавим. Отже, була зустріч в мерії Рамонвілля, екскурсія в Тулузу, в знаменитий «Stade Toulousain» - клуб-легенду французького регбі. Запам'яталася зустріч з легендарними гравцями київського «Авіатора» - Анатолієм Гоняним і Рамілем Хайрулліним, які після закінчення спортивної кар'єри живуть у Франції. Вони високо оцінили гру нашої збірної і побажали хлопцям подальших успіхів.

    І теплі побажання шанованих гравців Київського «Авіатора» не змусили себе довго чекати. Наша збірна впевнено йшла до перемоги, а її успіхи були оцінені керівництвом Європейської Федерації. На фінальній грі з командою Литви були присутні екс-президент Європейської Федерації Жан-Клод Баке і теперішній президент Октавіан Мораріу. Вони вручили медалі переможцям і висловили багато теплих слів на адресу нашої команди.

    На кожному матчі ми відчували підтримку українців, що живуть у Франції, вони приходили на матчі сім'ями. І це були не тільки колишні регбісти, а й люди, які підтримували нас і раділи перемогам нашої, своєї України.

   Потім був великий фінал вищої ліги, в якому збірна Франції, перемігши команду Грузії, завоювала звання чемпіонів Європи. Свято регбі продовжувалося до пізньої ночі.

   Дорога додому не здавалася вже такою довгою. В аеропорту нас чекав теплий прийом, бризки шампанського, сяючі посмішки і погляди, сповнені гордістю за свою команду - так зустріли на рідній землі своїх чемпіонів.

   Але життя триває. І нас чекає важка робота по селекції та підготовці нової збірної, яка вже на більш високому рівні повинна буде підтвердити і закріпити наш успіх.


 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
У Рівному відбувся Відкритий кубок Рівненської області з регбі-7 памꞌяті Героя України Володимира Стельмаха