Новина детально
24 вересня 2022 р.

Ольга СУРКОВА: «Дебют у Франції був дуже цікавим»

Ми вже розповідали про те, що одеська арбітриня Ольга Суркова дебютувала у якості арбітра у полі в першому регіональному дивізіоні Франції. В ексклюзивному інтерв’ю Rugby.od.ua Ольга розповіла про свій дебют…

– Олю, розкажи нашим читачам про свій дебют у Франції!
– Дебют був дуже цікавим! Я відповідально ставлюся до призначення на матч, вивчаю термінологію французькою мовою та повторюю правила. Тут велика кількість команд, в кожній категорії правила доповнюються новими трактуваннями, французи завжди виділялися своєю індивідуальністю, у цьому – теж. Вчу нові стандарти, нові жести… Це непросто, скажу вам, але я старанно вчуся.

– Якими були перші емоції після завершення дебютного матчу?
– Після матчу я видихнула із полегшенням, адже готувалася до значно гіршого! Мені говорили, що команди у першому регіональному дивізіоні, та й взагалі у багатьох французьких дивізіонах, полюбляють організовувати бійки, розмовляти із арбітрами на підвищених тонах, вести себе поза межами дозволеного під час гри…

– Але в тебе обійшлося без бійок?
– Ні, сутички були, але їх було лише дві! (посміхається)

– Як ти відреагувала на це?
– Я провела дисциплінарну бесіду з капітанами команд. Судячи з усього, вони мене почули. А найкращою оцінкою моєї роботи, певно, стали оплески фан-зон обох команд, подяка від тренерів та гравців. Для мене це дуже важливо. До того ж, було приємно почути їхні слова: якщо арбітриня так обслуговує гру, то рівень регбі в Україні також високий.

– Що побажаєш іншим українським арбітриням, зважаючи на твій досвід за ці півроку перебування у Франції?
– Хочу побажати нашим українським суддям знаходити можливість та працювати в інших країнах, набиратися досвіду, адже він не буде зайвим тоді, коли Україна переможе у війні та поновляться повноцінні регбійні змагання у наших містах.

rugby.od.ua

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського