Новина детально
20 лютого 2018 р.

Олексій Тищенко: «У Франції гравці відчувають щире ставлення до себе»

Гравець одеського «Політехніка» і збірної України U-18 про стажування у Франції.

- Це було невелике індивідуальне стажування, організоване нашим тренером, Олегом Володимировичем Осадчим. Переді мною стояли дві мети - тренування з французькими гравцями, відвідування та аналіз матчів. Графік вийшов дуже щільний - практично не було вільного часу.

Тренувалися зі своїми однолітками?

- Ні, з гравцями дорослих команд з міст Кусадо і Монтобан. Це клуби, які грають на міцному середньому рівні.

Чи відчували різницю у віці?

- Ні. Я такої різниці не помітив. Грав на рівних, п'ятим колесом у возі не був. Залишилися задоволені один одним. Французам сподобався мій рівень, мені знадобляться їхні поради і ті прийоми, які ми відпрацьовували.

А мовний бар'єр не заважав?

- Ні, абсолютно. Ми спілкувалися англійською – багато французів нею непогано володіють. Ну і на мові регбі, звичайно. Багато дало відвідування матчів. Вдалося побувати на іграх різних команд, з різним рівнем, стилем і підходом до гри. Разом з тренером ми розбирали і аналізували кожну гру.

Яке у Вас найяскравіше, емоційне враження у Франції?

- Перше відвідування гри на домашньому стадіоні «Тулузи», де господарі грали з «Сейл Шаркс». Чудовий, святковий настрій, прекрасна арена, підтримка публіки, що зібралася повболівати, незважаючи на погану погоду. Йшла злива - командам було дуже важко грати.

У чому головний секрет високого рівня французького регбі?

- У Франції в кожному, навіть невеликому місті є регбійний клуб, який користується підтримкою місцевих уболівальників. Я бачив, як на місцеві ігри ходять люди різного віку, цілими сім'ями і гаряче підтримують свої команди. Таке ставлення простих французів дає, на мій погляд, величезний поштовх розвитку регбі. Гравці відчувають щире ставлення до себе, позитивний заряд, що йде з трибун. Це дуже важливо.

Мені здається, кожному українському гравцеві було б корисно хоча б на півроку-рік поїхати пограти в зарубіжних клубах, не обов'язково елітних дивізіонах, в тих країнах, де, як у Франції, існує таке ж відношення до регбі. Може бути не стільки для того, щоб отримати ігрову практику, скільки для того, щоб відчути, увібрати цю чудову атмосферу.

Минулого року, Олексій Тищенко, в складі збірної України з регбі-7 U-18, завоював титул чемпіона Європи другого за силою дивізіону.

credo63.com

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Українські регбісти посіли 3-є місце на міжнародному турнірі з регбі-15 «RUGBY AMBER CUP»