Новина детально
10 березня 2017 р.

До кінця березня Львівська федерація регбі планує запустити програму «Регбі-5» у 18 школах м. Львова

    У п’ятикласників Класичної гімназії при Львівському національному університеті імені І. Франка вже вдруге провели регбійний урок. Діти лише вивчають правила гри, але регбі їм подобається. П’ятикласники вчитимуться грати регбі раз у тиждень на одному з уроків фізкультури.

    «Регбі є командною грою, тому діти починають думати в колективі, стають фізично сильнішими і вчаться приймати правильне рішення в стресовій ситуації», - розповідає куратор програми «Регбі-5» Северин Шкільник.

    Для того, щоб діти краще зрозуміли регбі, до них на уроки будуть приходити гравці Львівського клубу «Сокіл», а також жіночої команди «Левиці».

    «Гравці нашої команди, молоді хлопці, які будуть закріплені за певними школами, будуть приходити час від часу на уроки фізкультури і проводити свого роду тренування чи виступати як судді, - каже головний тренер РК «Сокіл» Юрій Грабовський, -  гадаю, що це буде корисно як для гравців, так і для дітей, які вчаться в школах».

    Проект «Регбі-5» планують запустити у 18 школах міста.

    «Цей проект вже запущено в 10 львівських школах, тобто до кінця цього місяця, ми плануємо впровадити його у 18 школах міста. – каже президент Федерації регбі Львівщини Петро Адамик, - Головна мета – познайомити з видом спорту регбі, виховати лояльність до нього. Сподіваюся, що через років 5-7 будемо мати гідну заміну своїм гравцям, які стануть на той час ветеранами».


 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Українські регбісти посіли 3-є місце на міжнародному турнірі з регбі-15 «RUGBY AMBER CUP»