Новина детально
20 грудня 2013 р.

Олег Етнарович: «З часом ми отримаємо сильний конкурентоспроможний чемпіонат»

Перший віце-президент Федерації регбі України Олег Етнаровіч підвів підсумки року.

«Національні команди України цього року виступили не дуже вдало. Особливо це було помітно за результатами в регбі-7. І чоловіча та жіноча збірні покинули елітні дивізіони і опустилися в підгрупи нижче. Це звичайно розчарування, але об'єктивними передумовами такого підсумку є якість внутрішнього чемпіонату».

«У національній першості серед жінок «Отрада» не зустрічає опору серед українських команд. І тільки завдяки казахським клубам і приїзду збірної Грузії на «Кубок Одеського регбійного Союзу» у одеситок були кілька хороших спарингів цього року. На жаль, чемпіонат перетворюється на формальність ще до його початку і це не дозволяє дівчатам постійно тримати себе в тонусі, на необхідному рівні. Оскільки «Отрада» і «Фенікс» по ходу практично всього сезону домінують в матчах з іншими суперниками, то команди практично не відпрацьовують захисні дії. Отже, коли збірна України зустрічається з грандами європейського регбі, то це випливає назовні. І за допомогою навіть двотижневих зборів виправити ситуацію не вдається».

«Аналогічна ситуація і в чемпіонаті України з регбі-7 серед чоловіків. Харківський «Олімп» домінує над всіма і за винятком окремих матчів проти «Лідерса» не зустрічає опору. Та ж ситуація і в регбі-15. Низький рівень внутрішньої першості не дає можливості розвиватися збірної. І по суті, коли збірна України виходила в елітні дивізіони з регбі-15 та регбі-7 в чемпіонаті була хороша конкуренція між «Олімпом», «КРЕДО-1963», «Авіатором» і « Сокілом». А зараз багато клубів через складну фінансову ситуацію відпускають своїх провідних гравців у Росію чи Польщу. Тому ми змушені констатувати факт, що рівень чемпіонату знизився, і це знайшло своє відображення у збірній».

«Керівники Федерації регбі України розуміють причини ситуації, що склалася і працюють в цьому напрямку. Але як кажуть, якщо організм хворий, то короткочасні ін'єкції істотно йому не допоможуть, тут потрібно грунтовне лікування. Тому для того щоб рівень внутрішніх чемпіонатів зріс потрібно розвивати регбі з самих низів. Федерація підтримує дитячо-юнацькі змагання та молодіжну лігу, яка успішно функціонує вже другий рік. У цих турнірах рівень команд потроху вирівнюється, а враховуючи, що всі ці хлопці з часом перейдуть у вищу лігу , ми отримаємо сильний конкурентоспроможний чемпіонат. Тоді нас неминуче очікує зростання професіоналізму гравців і команд, що згодом позитивно відіб'ється на збірній».

Відзначимо, що в минулих сезонах Гран-прі Європи з регбі-7 чоловіча збірна України здобула дві перемоги (над Румунією 24:12 і Грузією 19:5), а жіноча - три (двічі над Шотландією 27:0 і 19:0, а також над Німеччиною 24:0). Національна команда з регбі-15 в 2013 році виграла два матчі (Швецію 35:11 і Чехію 17:10).

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
У Рівному відбувся Відкритий кубок Рівненської області з регбі-7 памꞌяті Героя України Володимира Стельмаха