Новина детально
11 липня 2022 р.

World Rugby уточнює процес діагностики струсу мозку

World Rugby випустила заяву, щоб допомогти вболівальникам краще зрозуміти процес виявлення та лікування струсу мозку в елітному регбі.

Будь-який гравець, у якого під час матчу виявляються явні ознаки струсу мозку, такі як втрата свідомості, втрата рівноваги і т.д., повинен бути вилучений з гри і не повинен повертатися в гру раніше, ніж через 12 днів. Повний список цих ознак, відомих як Критерії 1, можна знайти тут.

Внутрішньоігрова оцінка травми голови, відома як тест HIA 1, поєднує відеоогляд і медичне спостереження за межами поля. Гравці можуть бути вилучені з гри (тобто не повертатися на поле) після цього тесту HIA як запобіжний захід, і на час оцінки буде задіяний запасний гравець. Цей тест показує, чи повинен гравець пропустити частину матчу, що залишилася, як запобіжний засіб, він не підтверджує струс мозку.

Якщо гравець проходить наступний тест HIA 2, який проводиться після матчу, і тест HIA 3, який проводиться через 36 годин після гри, гравець не має підтвердженого струсу мозку. У цих обставинах гравець може брати участь в наступному матчі і не зобов'язаний виконувати протоколи про повернення до гри. Якщо гравець не проходить ні тест HIA2, ні HIA3, то діагностується струс мозку, і гравець повертається відповідно до нещодавно оновлених протоколів, які дозволять йому пропустити наступний матч.

Процес оцінки травми голови застосовується лише до елітного регбі, де є надзвичайно високий рівень постійної медичної допомоги. Таке середовище неможливе на рівні спільноти, і будь-хто, хто підозрює струс мозку на рівні спільноти, повинен негайно звернутися за медичною допомогою відповідно до рекомендацій World Rugby.

www.world.rugby

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
У Рівному відбувся Відкритий кубок Рівненської області з регбі-7 памꞌяті Героя України Володимира Стельмаха