Новина детально
16 листопада 2015 р.

Ось і закінчився сезон регбі-15.

    У суботу 14 листопада і в неділю 15 листопада відбулися заключні матчі чемпіонату України з регбі-15 - в 4-х містах України відбулися фінальні ігри.

    Звичайно ж основну увагу привертав матч у Харкові, де після нелегкої перемоги «Олімпу» над «Кредо-63» у першій грі (17-15) очікувалася гостра боротьба. Однак харківські регбісти не дозволили засумніватися в своїй перевазі і, здобувши впевнену перемогу з рахунком 19-7, в черговий раз стали чемпіонами країни з регбі-15. Слід зазначити, що це вже третій титул «Олімпу» в цьому році, який виграв ще чемпіонат і Кубок України з регбі-7.

    А якщо врахувати, що в збірних командах України та з регбі-15, і з регбі-7, які гідно виступили в чемпіонатах Європи цього року, більшість складають гравці харківського клубу, то потрібно зазначити, що регбійний сезон для підопічних тренера клубу і збірної Валерія Кочанова явно вдався.

    Програш і 2-го фінального матчу залишив одеський «Кредо-63» на 2-му місці в чемпіонаті України з регбі-15.

    Не виправдав прогнози київський «Антарес», гра якого з командою хмельницького регбійного клубу «Хмельницький» також очікувалася з нетерпінням - на кону стояла бронза чемпіонату України, якої у киян ще не було. Але й тут сенсація не відбулася - хмельницькі регбісти, вигравши і повторну гру 18-10, завоювали бронзові медалі чемпіонату. «Антарес» - четвертий.

    Але без родзинки суботні матчі не залишилися - у повторній грі в Одесі з «Академією» львівський «Сокіл», який поступився вдома 2 ігровими очками, зумів все-таки переграти одеситів з потрібною різницею в 3 ігрових очка, і саме ця різниця +1 ігрове очко вивела львів'ян на 5 місце, залишивши «академіків» на 6 місці.

    У Вищій лізі чемпіонату обидві команди, які виграли перші фінальні матчі, зуміли втримати переможний настрій. Київський «Епоха-Політехнік» не зміг осилити своїх одеських колег-політехніків 8-8 і золоті медалі за 1 місце в чемпіонаті України з регбі-15 серед команд вищої ліги відправилися в Одесу. А 15 листопада в грі за 3-4 місця команда регбійного клубу «Рівне» вже в Івано-Франківську знову переграла місцевий «Роланд» - 21:10, і стала бронзовим призером цих змагань.

    Команди йдуть на зимовий відпочинок, а їх наставники 27-28 листопада 2015 року зберуться у Києві, на базі Олімпійського навчально-спортивного центру «Конча-Заспа», щоб підвести підсумки минулого сезону і намітити контури спортивного сезону 2016 року.


 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Національна чоловіча збірна України з регбі-15 провела перше тренування перед суботнім матчем зі збірною Швеції