Новина детально
03 квітня 2017 р.

Поширення регбі на Прикарпатті виходить за межі обласного центру.

    Шанувальникам спорту Івано-Франківська та області уже відомі успіхи регбістів з обласного центру, як дорослої команди майстрів «Роланд», так і юнацьких команд ДЮСШ-2 різних вікових груп.

    Останнім часом Федерація регбі Івано-Франківської області приділяє велику увагу розвитку та поширенню регбі у регіоні: минулого року у чемпіонаті України вперше взяла участь команда дівчат до шістнадцяти років, а цього року організований осередок регбі в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу.

    Наступним кроком федерації стало створення дитячої команди за межами обласного центру Івано-Франківської області. З ініціативи вчителя фізичної культури Підгірської ЗШ,  голови методичного об'єднання Богородчанського району Віктора Богдановича Стасюка та за підтримки обласної федерації з грудня місяця проведено ряд показових ігор за участю вихованців Івано-Франківської ДЮСШ-2  як у Підгір`ї, так і у Івано-Франківську, тренувальних занять, які проводилися тренерами ДЮСШ-2, а день 1 квітня 2017 року стане пам`ятним для підгірських школярів, які зіграли свій перший повноцінний поєдинок з ровесниками з Івано-Франківська. Звичайно, що обласні юні регбісти були сильнішими у всіх компонентах гри. Незважаючи на це, місцеві школярі отримали хороший урок гри в регбі та висловили бажання і надалі вдосконалюватись у новій грі.

    Запам`ятається майбутнім регбістам і знайомство з Безнощуком Любомиром, який напередодні повернувся з останніх навчально-тренувальних зборів юніорської збірної України з регбі, за результатами яких потрапив до складу збірної України, яка 08 квітня проведе свій стартовий матч чемпіонату Європи у Франції.

   На пам`ять про цю подію від Федерації регбі Івано-Франківської області підгірським школярам було передано комплект тренувальної форми.

   Не виключено, що цей день може стати початком розвитку регбі не тільки у Підгір`ї, але і у інших школах Богородчанського району. Разом з тим, обласна федерація регбі, без сумніву, підтримає будь-яку ініціативу з розвитку регбі на Прикарпатті.


 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Українські регбісти посіли 3-є місце на міжнародному турнірі з регбі-15 «RUGBY AMBER CUP»