Новина детально
24 червня 2020 р.

Масштабна онлайн-естафета об’єднала тисячі українців під знаком #OLYMPICDAY2020UA

Початок літа у всьому світі асоціюється, зокрема, з великим спортивним святом, Олімпійським днем, присвячений дню заснування Міжнародного Олімпійського Комітету (23 червня 1894 року). В Україні цей день став не просто доброю традицією, а по-справжньому великим спортивним родинним святом. Цього року Національний олімпійський комітет України, зважаючи на карантинні заходи, дещо змінив формат святкових заходів та організував масштабну онлайн-естафету, яка протягом трьох тижнів охопила всю країну: від Сходу до Заходу та від Півдня до Півночі.

Естафета Олімпійського дня не мала жодних обмежень та кордонів, об’єднавши тисячі прихильників спорту навколо унікальних і універсальних олімпійських ідеалів – як іменитих атлетів  різних часів, кандидатів для участі в Іграх XXXII Олімпіади в Токіо, так і  відомих діячів мистецтва, культури, спортсменів-аматорів та  вихованців спортивних шкіл, дошкільнят, школярів, студентство.

Умови участі були досить легкі та прості. Кожен охочий міг стати частиною великої Олімпійської родини України та відчути себе справжнім олімпійцем, відзнявши відео із занять улюбленим видом спорту, виклавши його в одній із соціальних мереж та передавши естафету наступному учаснику з пропозицією розповісти власну спортивну історію. Погодьтеся, що може зблизити краще ніж заняття улюбленою справою, підтримуючи олімпійські цінності – досконалості, дружби та поваги.

До естафети активно долучились й усі регіональні відділення Національного олімпійського комітету, що активно діють у кожній області України. День за днем представники олімпійських осередків, з урахуванням карантинних вимог, готували в рамках відзначення Олімпійського дня невеличкі оригінальні святкування-представлення своїх спортивних регіонів, до яких у відеорежимі долучались їх колеги з усіх областей.

Кожне відділення намагалося як найповніше продемонструвати досягнення та здобутки краю. Тож для своїх презентацій обирали знакові місця – стадіони й древні пам’ятки, музеї олімпійської слави та провідні спеціалізовані навчальні заклади, де сповна розкривали ті спортивні традиції притаманні саме їх регіону, розповідали про здобутки їх легендарних олімпійців та талановитих молодих атлетів. Наприкінці кожної презентації олімпійські осередки передавали від регіону до регіону своєрідну «естафетну паличку» у вигляді літери та символу. Тож на фініші у столиці України був зібраний воєдино символічний надпис  «OLYMPIC DAY IN UKRAINE 2020-06-23», що уособлював єднання всієї країни й  олімпійського руху.

«Не дивлячись на непросту ситуацію, що склалася у світі, Олімпійський день в Україні охопив всі куточки країни й став справжнім яскравим святом. Дякую всім, хто  долучився до нашої онлайн-естафети Олімпійського дня і розділив олімпійські цінності. Сотні мегабайтів ваших креативних, позитивних та життєствердних відео з хештегом #olympicday2020ua слугують беззаперечним доказом тому, що як би не змінювався світ, олімпійські цінності та важливість спорту в нашому житті непохитні. Разом ми зможемо здолати всі труднощі і яскрава олімпійська історія продовжиться в Токіо!», - відзначив член Виконкому МОК, президент НОК України, Олімпійський чемпіон Сергій Бубка.

noc-ukr.org

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Українські регбісти посіли 3-є місце на міжнародному турнірі з регбі-15 «RUGBY AMBER CUP»