Новина детально
23 жовтня 2022 р.

Україна гратиме з «вогнем у серці»

На офіційному сайті World Rugby вийшла стаття про участь збірної України у цьогорічному Чемпіонаті Європи з регбі-15 дивізіону "Trophy".

"Чоловіча збірна України повертається до змагань з регбі цими вихідними, зігравши проти Хорватії на Чемпіонаті Європи з регбі в Загребі.

У зв’язку з ситуацією з Росією в суботу минув вже майже рік, як Україна востаннє грала. Це було 22 жовтня 2021 року в гостях у Литви і перемога була за Україною з рахунком 39-37.

Українські спортсмени в синьо-жовтих кольорах своєї країни вибіжуть на поле з гордістю та пам'яттю про полеглих героїв, таких як колишній український капітан і президент Олексій Цибко.

Цибко загинув у бою ще в квітні, а незліченна кількість інших українським регбістів наразі стали на захист країни. Через те, що багато гравців зараз на передовій до Хорватії вирушила команда з молодих гравців.

Однак член правління Федерації регбі України Іван Ревко, який буде присутній на матчі, каже, що їхній дух і цілеспрямованість з лишком компенсують брак досвіду.

«Ми поїдемо не в повному складі, тому що більшість наших досвідчених гравців в армії або воюють на передовій», — сказав Іван  Ревко представник України у Великобританії.

«Команда, яку ми беремо на себе, молода і недосвідчена, але вони будуть грати з вогнем у своїх серцях і робити все можливе в цей день. Оскільки гравцям більше 18 років, нам довелося отримати дозвіл в офісі президента на виїзд з країни».

Іван вважає, що дуже добре, що українські команди – регбійні, волейбольні, баскетбольні чи будь-які інші – показують, що Україна все ще є країною і робить усе можливе, щоб вести спортивне життя.

«Це повертає в наше життя певну нормальність. Поки ми тренувалися між собою, добре повернутися у гру та представляти нашу країну. Ми робили це з U18 у регбі-7, але це перший повний міжнародний матч після початку війни. Це буде емоційна гра».

Для тренера збірної України Максима Кравченка загроза з боку Росії — це те, з чим він живе щодня.

«Днями я був із дружиною та дворічним дитиною, коли за 800 метрів від нас розірвалася ракета. Це було жахливо. Я беру дружину і сина з собою в Хорватію, я не можу залишити їх у Києві з такою ситуацією», – сказав він.

Перенесення національного чемпіонату загальмувало підготовку, але непохитний підхід України до конфлікту з Росією відобразився в її рішучості провести матч з Хорватією, незважаючи на найскладніші обставини.

«У ситуації, в якій ми перебуваємо, це важко, але ми зробили все можливе, щоб матч відбувся. У вересні у нас був табір у Львові приблизно 10 днів, а зараз буде табір перед матчем, приблизно вісім-дев’ять днів у Загребі», – сказав він перед від’їздом до Хорватії.

«Кожен хоче воювати за свою країну – чи це в армії, чи на полі регбі; ми дійсно хочемо показати, що у нас велике українське серце, і ми будемо боротися!»

ДОПОМОГА АНГЛІЙСЬКОЮ

У Загребі українській тренерській команді на чолі з Валерієм Кочановим допомагатиме Грант Хетевей, розробник тренерів РФС.

Зв’язок з одним із опікунів благодійної організації Penguin International Rugby Football Club через клуб, який він тренує призвів до того, що благодійна організація профінансувала поїздку, і Хетевей був із українською командою в Хорватії.

«Наскільки я розумію, ситуація полягає в тому, що багато гравців були далеко від війни, і багато з них не грали досить довго», — сказав Хетевей.

«Але існує величезна гордість за національне представництво в спорті, тому для мене, як для тренера, я можу пишатися тим, що я намагаюся додати певної цінності та підтримати гравців і тренерів.

«Мені дуже пощастило, я тренував у « Bedford Blues», працював у тамтешній академії, тренував «Wasps Women» і тренував «The Navy Women», тож у мене була справді різноманітна тренерська кар’єра, і це знову щось абсолютно нове, що це дійсно захоплююче. Для мене буде дуже корисним досвідом спробувати випробувати свою тренерську майстерність, коли є мовний бар’єр.

«Це буде не просто одноразовий випадок, благодійна організація Penguin справді прагне переконатися, що ми продовжуємо підтримувати Україну в русі вперед».

Дякуємо за всебічну підтримку українському регбі у цей непростий для нас час!

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
У Рівному відбувся Відкритий кубок Рівненської області з регбі-7 памꞌяті Героя України Володимира Стельмаха