Новина детально
16 лютого 2017 р.

Сильний спорт - потужна емблема: Козак Ріг став символом Криворізького регбі

    У федерації регбі Кривого Рогу з'явилася нова емблема. Її автором виступив відомий київський художник Андрій Єрмоленко, руці якого належить і логотип батальйону «Кривбас». Він виконав роботу в чорно-червоній стилістиці.

    Сама ідея створення лого такого формату виникла у криворізької федерації понад рік тому. Мета полягала в тому, щоб до першого ювілею криворізького регбі розробити емблему, яка об'єднала б в собі історію міста і 10-річний досвід гри городян. Регбісти довго не могли знайти художника або компанію, яким вдалося б зобразити задум. Завдяки Андрію Єрмоленко, який виконав грандіозну роботу і перейнявся ідеєю, вона ожила. Можна з упевненістю сказати, що художник зробив справжній подарунок для всього Криворізького регбі.

    Основою послужила історія гравців команди. Коли почалася війна, відразу сім спортсменів і тренер вирушили на схід захищати країну. Ті, що залишилися в місті - створили волонтерський рух на базі клубу, троє чоловіків донині стоять на захисті цілісності країни.

    Козак Ріг - засновник і головний символ міста. Згідно з переказами, хоробрий січовик на ім'я Ріг облюбував тут місце для свого житла - там, де Інгулець зливається з Саксаганню. І оскільки втратив він в бою одне око, в народі його прозвали Кривим. Навколо хутора росли нові села і через деякий час там виникло ціле містечко. А коли козака не стало, поселення назвали Кривий Ріг.

    У травні 2011 року в металургійному районі міста спорудили бронзовий пам'ятник на честь січовика, родоначальник міста став також оберегом батальйону Кривбас, а тепер він буде зображений і на регбійках команд.

    Кривий Ріг для гравців - не просто назва міста та історичного персонажа. Це символ мужності, цілеспрямованості і сили. Потужний червоно-чорний бренд з м'ячем в руці явно дає зрозуміти, що команда прагне до перемоги і ніщо її не зупинить. Тепер логотип об'єднає все криворізьке регбі - від дитячих секцій до команди Суперліги і стане справжнім символом для сотень спортсменів і всіх шанувальників «овального м'яча» в Кривому Розі.


https://www.facebook.com/Федерація-регбі-Кривого-Рогу










 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського