Новина детально
20 травня 2020 р.

Відбулося засідання Комісії НОК України «Спорт та навколишнє середовище»

За участі президента Національного олімпійського комітету України, Олімпійського чемпіона Сергія Бубки та під головуванням професора, ректора Національного університету фізичного виховання і спорту Євгена Імаса в режимі онлайн відбулось чергове засідання Комісії НОК «Спорт та навколишнє середовище».

Президент НОК України відзначив актуальність та вагому роль напрямків, якими опікується Комісія, нагадавши присутнім, що під час підготовки і проведення усіх Олімпійських ігор питанням екології та збереженню навколишнього середовища приділяється особлива увага.

Сергій Бубка закликав членів Комісії підтримати чудову ініціативу - акцію «Олімпійська спадщина», в рамках якої на одному з карпатських масивів на площі одного гектара було висаджено 4600 саджанців хвойних дерев, відзначивши, що подібні заходи потрібно проводити у всіх куточках нашої країни.

Він також поінформував присутніх, що наразі в рамках всеукраїнського проекту НОК OlympicLab впроваджується модуль ECOlympic, який  присвячений темі збереження навколишнього середовища і проходить за підтримки Міжнародного Олімпійського комітету. Завдяки реалізації цього проекту діти отримують не лише теоретичні знання, а й практичні навики.

Члени комісії обговорили та затвердили план роботи дорадчого на рік. Як і минулого року, пріоритетом у діяльності Комісії у 2020 році залишається реалізація еколого-просвітницьких, спортивно-масових та освітніх програм у регіонах України. Також присутні поділилися думками щодо проведення з нагоди міжнародного Дня охорони навколишнього середовища, який відзначається 5 червня, заходів щодо прибирання та відновлення екології зелених куточків нашої країни, зокрема місцевих парків, скверів, зон відпочинку.

noc-ukr.org

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
У Рівному відбувся Відкритий кубок Рівненської області з регбі-7 памꞌяті Героя України Володимира Стельмаха