Новина детально
18 травня 2020 р.

З OlympicLab школярі Запоріжжя дізнавались про гендерну рівність у регбі

У рамках освітнього проєкту Національного олімпійського комітету та Coca-Cola Foindation #OlympicLab, регіональний осередок НОК в Запорізькій області реалізував напрямок «Гендерна рівність в спорті» для юних мешканців міста. Зважаючи на заходи карантину, проєкт продовжує проводитися в онлайн-режимі на базі платформи Zoom, тож до зустрічі з спортсменами долучилися не лише представники Запоріжжя, а й Миколаївської, Черкаської, Полтавської та Львівської областей.

Всім відомо, що спорт стирає кордони, тож сьогодні відсутній розподіл видів спорту на суто чоловічі чи жіночі. На цьому наголосили лектори вебінару.  Учасники зустрічі мали можливість дізнатися чимало цікавого про гендерну рівність в такому цікавому контактному виді спорту як регбі.

Як відзначила капітан Національної жіночої збірної України з регбі-7 Ольга Суркова, на противагу думкам, що регбі – жорсткий чоловічий вид спорту, жіноче регбі в сучасному світі не просто існує, а й активно розвивається. Вона поділилася з присутніми власною історією про те, як прийшла в спорт, про відбір на Олімпійські ігри, про родинну підтримку  та чому буде присвячене життя після завершення спортивної кар’єри.

Про розвиток та популяризацію регбі в Україні, взаємодію між чоловічими та жіночими збірними розповіла генеральний секретар Федерації регбі України Ірина Архицька.

noc-ukr.org

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського