Новина детально
28 січня 2021 р.

Президент МОК підтверджує впевненість щодо Олімпійських ігор Токіо-2020

Після засідання Виконавчого комітету Міжнародного Олімпійського Комітету 27 січня президент МОК Томас Бах підтвердив впевненість МОК щодо проведення Олімпійських та Паралімпійських ігор Токіо-2020 цього літа.

В своєму спілкуванні зі ЗМІ після засідання Бах сказав: «Ми повністю зосереджені на успішному та безпечному проведенні Олімпійських і Паралімпійських ігор Токіо-2020, розпочавши 23 липня Олімпійські ігри, а 24 серпня Паралімпійські ігри».

«Протягом останніх кількох днів ми провели телефонні консультації з міжнародними федераціями та національними олімпійськими комітетами, а також отримували звіти від представників спортсменів. Сьогодні ми могли знову відчути, що всі вони повністю об’єднані та віддані справі; всі 206 національних олімпійських комітетів, усі міжнародні федерації та спортсмени підтримують ці Олімпійські ігри. Ми бачимо таку ж підтримку японської сторони, уряду Японії, Організаційного комітету та Олімпійського комітету Японії».

Підкріпивши оптимізм щодо Ігор цього року, президент Бах також визнав майбутні труднощі. Він сказав: «Організація Олімпійських та Паралімпійських ігор, як така, вже є надзвичайно складним завданням. Але ця складність значно збільшується, коли мова йде про організацію вперше за всю історію перенесених Олімпійських, і це в умовах пандемії. Тому, для цього немає ніякої програми, і ми вчимося щодня.

Ця боротьба з вірусом, як ви всі знаєте з особистих обставин, є складною. Але ми ведемо цю боротьбу для олімпійських спортсменів і як олімпійські спортсмени. Це означає повну рішучість, волю до перемоги, наполегливу щоденну працю і докладання всіх фізичних та розумових сил, які ми маємо».

Дивлячись у майбутнє, Бах сказав: «Зараз ніхто не може передбачити ситуацію зі станом здоров'я в 206 національних олімпійських комітетах на час проведення Олімпійських і Паралімпійських ігор з кінця липня по вересень цього року - навіть найвидатніші вчені в цій галузі. Це призводить, можна сказати природно, і, також можна сказати, на жаль, до великої кількості спекуляцій. Але всі ці спекуляції завдають шкоди підготовці спортсменів, які вже подолали труднощі у своїх щоденних тренуваннях та змаганнях з усіма обмеженнями, з якими вони стикаються, будь то в своїй країні або коли справа доходить до подорожей.

Отже, існують припущення щодо скасування; я чув про план Б, про все. Деякі навіть пропонують перенести Олімпійські ігри в Токіо на 2032 рік. Хочу побажати удачі, якщо вам доведеться обговорити це зі спортсменом, який готується до Олімпійських ігор в 2021 році. Є деякі пропозиції про перенесення Ігор в інше місто. Всі, хто знає про складність Олімпійських ігор, знають, що це неможливо. До них залишилось так мало часу.

З усіх цих причин ми не витрачаємо час і сили на спекуляції. Ми повністю зосереджені на церемонії відкриття 23 липня цього року. Ми не будуємо припущень про те, чи відбудуться Ігри. Ми працюємо над тим, як будуть проходити Ігри».

Бах також пояснив, чому МОК впевнений в Іграх цього літа: «Ми повинні об'єднати заходи протидії COVID для кожного можливого сценарію. І в цьому ми покладаємося на поради самих різних органів. Це Уряд Японії, органи охорони здоров'я, Всесвітня організація охорони здоров'я; ми говоримо з виробниками вакцин - з усіма експертами. З цих консультацій ми можемо зробити висновок, що ще занадто рано говорити, які з багатьох контрзаходів COVID, нарешті, будуть слушними, коли справа доходить до часу проведення Ігор. Нам просто потрібно попросити терпіння і розуміння - у спортсменів, у національних олімпійських комітетів, міжнародних федерацій, японців, Організаційного комітету - у всіх. Так само і ми повинні бути терплячими та старанними».

Він продовжив: «Незабаром ми зможемо випустити першу версію так званих «практичних інструкцій» для Ігор, де буде роз’яснено заходи для різних груп зацікавлених сторін, щоб захистити себе та захистити інших. Перша версія посібників буде представлена національним олімпійським комітетам та шефам місій на початку лютого. Отже, вони - НОК, спортсмени, всі - можуть бути впевнені, що ми надаємо факти і наші заплановані контрзаходи в міру розвитку ситуації. Пріоритет завжди один - безпечні та надійні Ігри».

На додаток президент МОК прокоментував відновлення спортивних заходів: «Завдяки цьому ми набуваємо ще більшої впевненості в ефективності контрзаходів, які зараз застосовуються на спортивних змаганнях по всьому світу. Ми спостерігали це протягом зимового сезону: понад 7000 заходів було організовано міжнародними федераціями, з 175000 тестів на COVID, і лише 0,18% були позитивними. Змагання можна було проводити, організувати, і жодне з них не перетворилося в гарячу точку або щось подібне. Ми також бачимо, що багато літніх видів спорту вже повернулися до змагань, з такими ж результатами, з тією ж турботою про безпеку всіх учасників. І тому ми такі впевнені в собі».

Наступною важливою ініціативою, про яку буде повідомлено, стане публікація практичних інструкцій на початку лютого. У цих рекомендаціях будуть викладені основні заходи, яких повинна дотримуватись кожна група зацікавлених сторін до, під час і після Токіо-2020, щоб забезпечити безпеку та успіх Ігор в цьому році.

noc-ukr.org

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
НАГОРОДЖЕННЯ ЗАСНОВНИКІВ та ВЕТЕРАНІВ РЕГБІ КПІ ім. Ігоря Сікорського