Новина детально
06 лютого 2018 р.

Дмитро Федишин: «У Кишинів на міжнародний турнір відправиться кістяк юніорської збірної»

Наставник юніорської збірної України (до 18 років) з регбі-7 Дмитро Олександрович Федишин розповів про підготовку команди до чемпіонату Європи-2018 в дивізіоні «Чемпіоншип».

«Всі чудово розуміють, що зимовий період - найважчий період для гравців. У цей часовий проміжок в основному проходить підготовча робота, а змагального процесу немає. Існує гостра необхідність у проведенні саме контрольних матчів, за результатами яких можна буде проаналізувати поточний стан спортсменів. Адже в порівнянні з минулим роком у нас абсолютно нова юніорська збірна. І потрібен певний час для вивчення можливостей потенційних кандидатів.

Хочу сказати, що в роботі мені сильно допомагає менеджер команди Осадчий Олег Володимирович. У нього дуже хороші, я б навіть сказав, дружні відносини з Федерацією регбі Молдови. Результатом їх конструктивного діалогу стало запрошення українських команд на міжнародний турнір з регбі-7, який повинен пройти 11 лютого в Кишиневі на хорошому штучному полі.

З нашого боку на турнірі зіграють одеські дорослі команди «Політехнік» та «Академія», а також ми вирішили взяти з собою юніорську збірну України (до 18 років), укомплектовану представниками Одеської федерації. Ці гравці є кістяком збірної. Молдова, у свою чергу, виставить 4 команди: по два колективи від «Білих Вовків» та «Спортинга».

Думаю, якщо ми проведемо три гри, це буде дуже добре для нашої юніорської команди. З огляду на той факт, що нам будуть протистояти дорослі команди. Результат для мене не настільки важливий. Головне, налагодити ігрові зв'язки, попрацювати над індивідуальним та колективним захистом. За підсумками цих матчів ми зможемо отримати статистичний аналіз, виділити сильні і слабкі сторони у грі моїх підопічних, зробити правильні висновки, в якій формі знаходиться в цей підготовчий період той або інший гравець.

Зазначу, що на даний момент ми вирішили обмежитися тільки одеськими регбістами. Кандидатів до збірної з інших регіонів на турнір в Кишинів ми не викликали. Ми чудово обізнані про рівень цих спортсменів. Кожен з них отримав індивідуальний план підготовки за підсумками першого навчально-тренувального збору, який проходив на початку грудня минулого року в Конча-Заспі. Тоді я запросив 30 регбістів - тих хлопці, які, на мою думку, можуть проявити себе в цьому виді спорту - регбі-7. На жаль, прибули на збір тільки 22 гравця. Решта не змогли приїхати з різних причин: через навчання, незначних травм. Під час нього наша робота була спрямована на фізичну і техніко-тактичну підготовку. За результатами НТЗ позитивні враження залишили кілька представників зі Львову, Києва, Харкова. Якщо підсумувати, то це вже вийде 50 відсотків збірної.

Хочу підкреслити, що шанс потрапити в остаточну заявку на чемпіонат Європи є у кожного кандидата в збірну. Тому, коли почнеться чемпіонат України в цій віковій категорії, у мене буде можливість дати остаточну оцінку виконаній роботі під час зимової паузи усіма іншими кандидатами.

Перед виїздом до Литви на континентальну першість, ми зіграємо два тури в чемпіонаті, після чого у нас залишиться не так багато часу для останнього етапу підготовки.

Також ми плануємо провести спільний навчально-підготовчий збір з литовцями, які вийшли до нас з такою пропозицією. Він буде сприяти тому, щоб ми якісно підійшли до важливого турніру.

В елітному дивізіоні нас не було 7 років. Ми розуміємо, що там нам будуть протистояти дуже сильні суперники. Потужна збірна Франції. Німці теж дуже сильні. Ми прекрасно знаємо, яка увага з боку держави приділяється як професійному, так і аматорському спорту в цих країнах.

Я, звісно, чекаю від цього турніру тільки позитивних емоцій. Моє завдання - закріпитися в «Чемпіоншипі». Я сподіваюся, що ми зможемо добитися позитивного результату у грі з румунами, - ми приблизно одного рівня.

Якщо ми проявимо всі свої сильні якості, характер, то я впевнений, що ми затримаємося в елітному дивізіоні».

Склад юніорської збірної України (до 18 років) на міжнародний турнір з регбі-7 в Кишиневі (Республіка Молдова), 11.02.2018:

Мітін Н.

Петров Н.

Минарський А.

Заровний А.

Правда В.

Свенцицький П.

Бондаренко С.

Пенезов М.

Білецький О.

Липецький С.

Сульжук В.

Карай С.

Нагадаємо, що чемпіонат Європи серед юніорських команд (юнаки до 18 років) з регбі-7 в дивізіоні «Чемпіоншип» відбудеться 5-6 травня в Паневежисі (Литва).

Збірна України на груповому етапі зустрінеться з командами Франції, Німеччини та Румунії.

ЧЄ-2018 (U18 MEN) з регбі-7. Дивізіон «Чемпіоншип»:

Група «А»: Ірландія, Італія, Росія, Швеція;

Група «В»: Франція, Румунія, Німеччина, Україна;

Група «С»: Великобританія, Грузія, Бельгія, Литва;

Група «D»: Португалія, Іспанія, Польща, Люксембург.

Відзначимо, що в минулому році наші юніори стали переможцями континентальної першості в дивізіоні «Трофі».

 
30 вересня 2023 г.
Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»

Відео галерея до новини «Чемпіонат України з регбі-15 (чоловіки): збірна команда м. Києва вдома розгромила одеський «Кредо-63»».

25 вересня 2023 г.
КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!

Відео галерея до новини «КЛАСИЧНЕ РЕГБІ ПОВЕРНУЛОСЯ НА РЕГБІЙНІ ПОЛЯ УКРАЇНИ!».

 
Національна чоловіча збірна України з регбі-15 провела перше тренування перед суботнім матчем зі збірною Швеції